Inga matcher för Emmy och Samo i pandemitider

Jobbarkompisar, träningskamrater och sparringpartners. 35-årige Samo Jangirov och 19-åriga Emmy Corneliusson stöter på varandra både på jobbet och fritiden.

Kubbledaren och tränaren Krister Segerberg tillsammans med BK Östers Emmy Corneliusson och Samo Jangirov.

Kubbledaren och tränaren Krister Segerberg tillsammans med BK Östers Emmy Corneliusson och Samo Jangirov.

Foto: Stellan Nilsson

Boxning2021-02-03 18:04

– Minst tre gånger i veckan tränar vi tillsammans i boxningslokalen på Öster, säger Emmy Corneliusson.

Under klubbledaren Krister Segerbergs beskydd så håller Emmy på att utveckla en ny karriär. Hon har ju tidigare med stor framgång tävlat i styrkelyft.

Fortfarande tränar hon också styrkelyft fyra gånger i veckan.

– Men boxning är nummer ett numera, uppger hon.

Och för att bli en lyckosam utövare har hon bästa tänkbara hjälp i egenskap av tränare Segerberg och sparringpartnern Samo Jangirov som liksom Emmy jobbar på Karsudden.

I dessa pandemitider har ingen av dem några som helst problem att hitta motivation i sin träning, trots att det råder matchförbud inom boxningen.

– Jag längtar verkligen tillbaka till ringen, säger Samo som gick sin senaste proffsmatch för ett år sedan då han försvarade mästarbältet i cruiservikt.

När han får chansen till en ny match är skrivet i stjärnorna, men en realistisk gissning enligt Krister Segerberg är att lättnader för sporten kan bli aktuellt på sensommaren.

– När vi kommer fram i augusti eller september hoppas jag att vi kan genomföra en ny gala på hemmaplan, säger Segerberg som umgås med planer på ett litet annorlunda arrangemang.

– Det kommer att handla om flera amatörmatcher, men också inslag av annan sport.

Som grädde på moset ligger en ny proffsmatch för Samo och måhända kommer Emmy att få genomföra sin debutmatch.

Tills dess är det hårdträning som gäller och Samo kommer att ha många möjligheter att lära Emmy hur man ska lyckas i ringen.

– Jag har redan fått en massa goda råd av Samo och inför en eventuell debutmatch så har jag möjlighet att utvecklas som boxare, resonerar Emmy som gärna sparrar mot Jangirov under träningstimmarna i träningslokalen på Trädgårdsgatan.

– Vi ger och tar och det känns bara bra, säger hon.

Tränare Segerberg håller ett vakande öga på båda, men har också full koll på klubbens övriga boxare.

– I dag har vi tolv boxare igång som tränar målmedvetet och jag tror att vi framtiden kommer att få höra talas om många duktiga utövare från klubben, säger Segerberg.

Några speciella namn vill han inte nämna, men han konstaterar att intresset för boxning är stort och i BK Öster finns utrymme för ännu fler att ta plats.

– Just nu är Samo klubbens affischnamn och trots sin ålder är han bara i början av karriären, säger Segerberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!