Här är BK Östers boxningstjejer med järnhand

Boxningsklubben BK Öster har ett gäng duktiga boxare och några av dem är tjejerna Thea Olsson, Matilda Gunnarsson och Emmy Corneliusson: "Här vågar de slåss", säger Emmy Corneliusson.

Emmy Corneliusson och Thea Olsson vill bli ännu bättre inom boxning och hoppas fler tjejer börjar med sporten.

Emmy Corneliusson och Thea Olsson vill bli ännu bättre inom boxning och hoppas fler tjejer börjar med sporten.

Foto: Olle Peterson

Boxning2021-08-05 10:38

– Krister flyttade till Igelfors, där jag kommer från. En dag gick han i skolan och tipsade mig om att börja med boxning. Jag blev lite chockad, men jag gick dit och testade på och tyckte det var roligt. Det enda vi hade var knattefotboll, och fotboll var inte min grej, så det var roligt med en annan sport, säger Thea Olsson.

undefined
Emmy Corneliusson och Thea Olsson vill bli ännu bättre inom boxning och hoppas fler tjejer börjar med sporten.

För Emmy Corneliusson var det annorlunda.

– Jag boxades när jag var yngre. Pappa boxades också lite och jag har alltid tyckt om kampsporter. Jag var tolv år första gången jag började gymma. Min pappa tränade väldigt mycket och är väldigt stark så vi körde en del bänkpress och efter det började jag tävla i det när jag var 16 år gammal, säger Emmy.

undefined
Matilda Gunnarsson och Fredrik Karlsson under en övning i BK Östers lokal: "Alla tränar med alla och man känner sig som en del i gruppen", säger Matilda Gunnarsson.

Matilda Gunnarsson ville däremot inte gymma när hon flyttade till Karlskoga. Hon letade upp olika sporter och fann boxning och brottning. Slumpmässigt valde hon bara boxning först och fastnade för sporten.

– Jag testade faktiskt aldrig brottning efter det, skrattar Matilda.

Än så länge har inte tjejerna hunnit köra så många matcher. Emmy har inte kört någon alls.

– Det är väldigt svårt att få en match och som tjej är det ännu svårare. Jag skulle få en match i februari, men då hoppade tjejen av en vecka innan, säger Emmy.

Tjejerna hoppas snart få fajtas på riktigt och vill fortsätta utvecklas inom sporten.

– Jag vill bli så bra som möjligt med de förutsättningarna man har. Jag har en liten sjumånaders hemma och han är mitt allt, så jag kan inte lägga all min tid på boxningen som jag hade kanske önskat, säger Matilda.

Thea lyfter fram sin tränare Krister Segerberg.

undefined
Krister Segerberg instruerar en övning under en träning. Matilda Gunnarsson, längst bort till vänster och Thea Olsson, närmast i bild.

– Drivkraften är nog att se alla Krister tränat och se vart de har hamnat efter det. Det är extremt många som blivit proffs och vunnit. Vi har verkligen ett guldläge när vi har honom som tränare att bli väldigt bra. Man känner sig aldrig bortglömd med Krister. Vi är många här men det känns som han har tid med alla och tror på oss. Han siktar inte bara in sig på en som han satsar på, säger Thea.

Matilda instämmer:

– Han är sjukt duktig, helt grym.

Tjejerna är överens om att gruppen är den bästa de har boxat i.

– Det jag tycker är bra är att alla vågar slå till. Annars kan man höra: "Jag vill inte slå en tjej", säger Thea.

– Som att vi är en porslinsdocka, tillägger Matilda.

– Här vågar de slåss i alla fall, skrattar Emmy.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!