VBK-Marcus trea i finalen mot landslagsspelarna

Marcus Bäck var bara slagen av två landslagsspelare i finalen i Nyköping – där han var en kägla från drömsserien.

Marcus Bäck tillsammans med landslagsspelarna Pontus Andersson (mitten) och William Svensson (till höger) efter finalen i Gästabudsslaget.

Marcus Bäck tillsammans med landslagsspelarna Pontus Andersson (mitten) och William Svensson (till höger) efter finalen i Gästabudsslaget.

Foto: Privat

Bowling2022-01-10 17:58

Med ett snitt på 225,6 poäng över sex serier – det tionde bästa resultatet av 142 startande – knep Vingåkersbowlaren en av två finalplatser i kvalet till Gästabudsslaget.

Där ställdes han mot Sveriges bästa bowlare och nyblivne världsmästare William Svensson, juniorlandslagsspelare och flera starka namn från elitserien.

Motståndet skrämde inte.

– Jag är faktiskt förvånad själv. I seriespelet började det bra och sen fick vi en dipp. Jag hade kanske inte så höga förväntningar på tävlingen i Nyköping eftersom jag aldrig tidigare lyckats spela bra där, säger Marcus.

Den här gången fick han dock käglorna att rasa. Han inledde med 237. I andra serien hade han elva raka strikes – bara en från drömserien på 300. Men i sista slaget stod kägla 10 retfullt kvar.

– Jag har slagit 300 några gånger på träning, men har bara en tidigare godkänd 300-serie. Den slog jag för kanske tre år sedan. Den här gången kändes det som en strike, bara att otur att en kägla blev kvar, säger Marcus.

Med elva poäng i handicap rullade han ändå ihop 1 184 poäng, näst bäst i första finalrundan. Så mycket längre sträckte sig inte förväntningarna. Men framgångarna skulle fortsätta och som femma i andra finalrundan var han klar för den riktiga finalen där sex spelare möter alla mot alla.

Där vann Marcus mot landslagsspelaren Pontus Andersson och de extra 30 poängen segern gav säkrade tredjeplatsen. Slutsegern gick dock till Pontus, före landslagskompisen William Svensson.

– 16 finalserier var häftigt men så fantastiskt roligt, summerar Marcus med prischecken på 5 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!