Tredje gången gillt för rekordstor KBTK-trupp till SM

Ingen kan påminna sig när KBTK hade en så stor trupp med på ett SM. När veteranmästerkapet avgörs i Karlskrona är det med nio spelare från klubben.

Flertalet av KBTK-spelarna som åker till veteran-SM. Från vänster Lars Andersson, Tomas Henriksson, Jan Elmhag, Johan Eriksson, Jörgen Olsson, Fadi Farha, Åke Berg (som spelar för Tullinge) och Janos Marczis.

Flertalet av KBTK-spelarna som åker till veteran-SM. Från vänster Lars Andersson, Tomas Henriksson, Jan Elmhag, Johan Eriksson, Jörgen Olsson, Fadi Farha, Åke Berg (som spelar för Tullinge) och Janos Marczis.

Foto: Anders Göransson

Bordtennis2021-09-02 06:01

Senast veteran-SM spelades, i Helsingborg i början av 2020, tog sig Talis Olausson och Johan Erikson till kvartsfinal i H50-klassens dubbel. Det blev en femteplats.

I singelspelet nådde Johan 16-delsfinalen och Talis ett par steg längre och spelade kvartsfinal också i singel.

– Det var över förväntan och så klart resultat vi vill upprepa, säger Johan som inför årets tävling flyttat upp i H55-klassen.

Det är tredje gången gillt för tävlingen som egentligen skulle ha spelats i Eskilstuna i början av året. Pandemin gjorde att den flyttades fram till midsommarveckan. Inte heller då gick mästerskapet att genomföra – som i stället togs över av Karlskrona.

– Äntligen blir det av. I KBTK har vi haft förmånen att få träna i vår egen lokal under hela pandemin. Nu är vi sugna på att få komma ut och tävla mot andra och inte bara nöta mot varandra, säger Tomas Henriksson som gör SM-debut och spelar i H70-klassen. 

De gör också Janos Marczis, Jan Elmhag och Jörgen Olsson medan Johan, Talis, Lars Andersson och Fadi Farha varit med tidigare, liksom Åke Berg som tränar med KBTK men tävlar för Tullinge.

– Det har aldrig hänt någon gång tidigare vad jag vet att vi varit så många från klubben på ett veteran-SM. Det vore förstås storstilat om någon av oss lyckas ta medalj, säger Johan.

Vägen dit är dock lång. Först gäller det att vara en av de två bästa av fyra från poolspelet som tar sig vidare till slutspelet. Väl där är konkurrensen stentuff.

– Senast var bland annat Anna-Karin Ahlqvist som nyligen spelade paralympics i Tokyo med, och det finns massor av duktiga spelare på herrsidan. Men vi ska göra vårt bästa, lovar Johan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!