KFUM-nyförvärvet laddad för säsongsstart

Mikael Cedervall är en ny pjäs till årets KFUM BT Katrineholm. När seriespelet drar igång nu i helgen kommer nyförvärvet från Vadsbro vara med och öka stabiliteten. "Micke är ett bra nyförvärv", säger Talis Olausson.

Mikael Cedervall ser fram emot sin första säsong i KFUM, med spel i division 2.

Mikael Cedervall ser fram emot sin första säsong i KFUM, med spel i division 2.

Foto: Viktor Runsten

Bordtennis2019-10-07 19:33

Efter 17 års spel i division 3-klubben Vadsbro blev det ett naturligt klubbyte för Mikael Cedervall, som bor i Valla.

– Jag började träna mer med Talis här i Katrineholm för två år sedan, han och jag är rätt så jämspelta så det är väl mycket därför. Hade inte han varit här hade jag nog inte bytt, annars hade jag spelat med mina kamrater i Vadsbro. Jag ska testa här i ett år och se hur det går, säger han.

Micke har för det mesta spelat i division 3 med Vadsbro och nu blir det ett steg uppåt till division 2.

– Mer lagom för mig och min nivå. Det blir tuffa matcher, men man kan vinna mot alla och förlora mot alla nästan, det ska blir roligt.

Den rutinerade Talis Olausson är nöjd med att Mikael ansluter till laget inför den här säsongen, dels för att han själv är skadad och tveksam till spel i premiären. 

– Micke är ett bra nyförvärv. Det gör att vi får en stabilare bas än förra året när vi fick hela tiden se till att vi hade folk, plocka från olika lag hit och dit, säger Talis.

Talis tycker att KFUM har ett av de jämnaste lagen i serien och menar att säsongen kommer bero lite på Pontus Frithiof och Filip Wirströms närvaro, eller frånvaro.

– Skulle de spela varje match då skulle vi förmodligen vinna serien, men det kommer de inte göra. De kan inte, vill inte, orkar inte. De är inte så mycket bättre, men då har vi ett väldigt bra lag om dem är med.

Pontus och Filips deltagande kommer vara oregelbundet, men till stor del kommer laget bestå av Talis, Micke, Arvid Karlsson och Mattias Puman, plus att Talis hoppas att Johan Eriksson är med.

När serien snart drar igång finns det tveksamheter kring huruvida ett steg upp i seriesystemet skulle gynna KFUM, då det kan bli resor till exempelvis Lappland eller Skåne.

– Att komma tvåa-trea är ju bra i alla fall, att gå upp i division 1 är nog för högt. Det blir ett hopp, det är som i fotboll där, det är för tufft med för långa resor, tvåan är lagom, säger Mikael Cedervall.

– Det är väl lite oklart hur många som egentligen vill det, några vill säkert men jag vet inte om alla vill. Dessutom blir det en ekonomisk belastning för klubben. Men samtidigt vill man alltid sikta uppåt, jag vet inte, det är väl lite så där – tveksamt. Men det är kul att spela här för det är bra motstånd. Målet är att vara kvar, allt annat skulle vara en besvikelse, säger Talis Olausson.

Man vill alltid vinna, men det kanske är bäst att inte gå upp en division.
Man vill alltid vinna, men det kanske är bäst att inte gå upp en division.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!