BILDEXTRA: Premiär för folkrace vid Trollåsen – effektiv succé

Årets folkracepremiär vid Trollåsen i Vingåker lockade inte bara rekordmånga förare – och rekordmånga kvinnliga sådana – utan blev en publikfest som flöt på helt enligt plan.

19 maj 2019 20:05

Trots att SMK Vingåker för första gången på egen hand stod för det rekordstora spektaklet hölls tävlingen ihop både vad gäller funktionärer, funktioner, kiosk och det allra svåraste – att hålla tiden.

– Det var jättebra, mycket, men bra. Vi lyckades hålla tiderna så att alla finaler kunde köras. Vi var nog rätt folk på rätt plats och då blir det bra, berättar Isabell Söderlund som tävlade för SMK Vingåker under dagen.

Hon hamnade i en kamp om förstaplatsen i damernas A-final, men fick nöja sig med en andraplats.

– Jag är nöjd, men det är allt roligare att vinna. Jag kör inte för att bli tvåa. Dock är jag glad för att jag lyckades fokusera på racet trots att jag var med och arrangerade. Jag brukar ha svårt att släppa men jag har ett så bra team som hjälpte mig så att jag när det var dags bara kunde hoppa in i bilen och köra.

Andra förare som det gick bra för från SMK Vingåker var veteranen Tomas Lindell som blev femma i seniorernas A-final, junioren Jonathan Sjöstedt som blev tvåa i sin B-final och Jenny Lindell, som blev femma i A-finalen för damer.

En gång fick ambulanspersonalen rycka in vid en krasch, men trots dramatiken klarade sig föraren Julia Mejermo från SMK Nyköping klarade sig utan allvarliga skador.

– Hon mår bra. Hon hörde av sig och berömde de som bemött henne med ett lugn, så att hon kände sig trygg, berättar Söderlund som också hyllar funktionärerna.

– De som var nya i funktionärsrollen har berättat att de verkligen hade roligt under dagen, vilket känns jättebra då de verkligen är viktiga för att få en tävling att gå runt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström