BILDEXTRA: Han blev Katrineholms starkaste man

Kartineholms starkaste man hette ett av de nya inslagen i Katrineholmsveckan. En storpublik trotsade regnet för att se bestämda män kämpa om titeln "Starkast".

10 augusti 2019 16:56

Hemmahoppet och arrangören, 24-årige Joseph Jansson, kunde inte vara mer nöjd med lördagens tävling – den första Strongmantävlingen i Katrineholm. Trots regn och lite praktiska problem i form av bilar som inte flyttats från parkeringen i tid, föll alla pusselbitar på plats och tävlingen flöt inte bara på smidigt för de deltagande utan lockade även en riktig storpublik. Efter att tävlingen inletts med att deltagarna dragit en buss bakom sig på kortast möjliga tid, var det inhägnade området på parkeringen centralt i Katrineholm var hela tiden omslutet av en tät folkmassa, som applåderade, drog efter andan och hejade på när deltagarna gav allt.

I sex på olika sätt utmanande grenar möttes de. Utsedd till Katrineholms starkaste man blev Calle Johnsson och Joseph Jansson fick nöja sig med en silverplacering. Inte utan att dominera i sina favoritgren, atlasstenar, dock.

Trea kom 34-årige Krister Larsson.

För ovanlighetens skull var inte Joseph Jansson minst i startfältet, utan med sina 114 kilo var han betydligt tyngre än tävlingens – av speakern utsedd – "lättviktare", 31-årige Joel Ögren. Ögren lät dock inte viktskillnaden vara ett hinder utan visade prov på rejäl mental styrka – bland annat i pressmedleyt när han misslyckats två gånger. Han tog ett djupt andetag, gav allt och lyckades sedan med lyftet med tredje försöket.

Peter Paunovic fungerade som en väldigt engagerad speaker och underhöll publiken mellan tävlingsmomenten.

OBS! Uppgifterna är preliminära, artikeln uppdateras.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström