Med Handboken som underlag inför service- och tekniknämnden i Katrineholm ett nytt system för föreningsbidrag.
Då går kvalitet före kvantitet. En jämställd styrelse liksom arbetet mot droger och spel värderas högre än antalet aktiviteter.
Men för KVBS blev det ingen extrapoäng för att klubben de två senaste åren samlat in pengar i välgörenhetsmatcher. Förra året för UN Women och i år för kvinno- och tjejjouren Mirandas för kvinnor som utsatts för sexuellt våld. Inte heller för klubbens engagemang i projektet Huskurage mot våld i nära relationer. I båda fallen har A-lagets spelare bidragit i de filmer som spelats in och spritts på sociala medier.
Klubben har också ett 20-sidigt policyprogram för resor och mot dopning.
Både ordföranden Fredrik Ydewall och kommunikationsansvarige Martin Gustafsson betonar dock att KVBS insatser inte görs för att få bidragspoäng.
– Idrotten och bandyn är en del av samhället, därför vill vi finnas med och synas även utanför isen, säger de.
KVBS fick tre poäng på den tiogradiga skalan. En var för jämställdhet, jämlikhet och utbildning. Varken struktur, långsiktighet eller omfattning var tillräckligt för att få maximala två poäng per kategori.
I KVBS märks dock ingen besvikelse för att insatserna inte belönats högre.
– Fortfarande är det viktigast att få barn att aktivera sig. Där är idrotten viktig inte bara för rörelsen utan också lära sig ta ansvar, respektera alla i gruppen och komma i tid, säger Fredrik Ydewall.
– Även om vi anser att vi har bra kvalitet i vår verksamhet vet vi att vi har mycket jobb kvar att göra.
Som att få in fler kvinnor som ledare och på ledande befattningar. I dag består styrelsen av sju män och ekonomiansvariga Patricia Pilheden är ensam kvinna. På ungdomssidan gör Veronica Halén ett stort jobb på ungdomsnivå, där klubben i dag har närmare 15 flickor som man hoppas ska bilda ett lag för matchspel nästa vinter.
– Trots flera insatser är det dock bara att erkänna att vi inte varit lika framgångsrik i integrationsarbetet, säger Martin Gustafsson.
– Visst är det olyckligt att utvärderingen i år bygger på något som ännu inte presenterats. Men jag vill inte vara gnällig. Vi har fått bra kommunalt stöd i våra projekt och jag tror att Handboken i grunden är bra tänkt. Men vill kommunen ställa krav krävs det en tät dialog, både för att få förståelse och insikt, säger Fredrik Ydewall.