När Värmbols FC fick alternativen från förbundet att spela en dubbelserie med försenad premiär och sju extra omgångar inklämda på vardagar och sommaruppehåll alternativ en enkelserie var valet enkelt.

VFC ville ha dubbelmöten, men när förbundet tog beslut om division 2-säsongen blev det alternativ 2.

– Det är bara att gilla läget och se det från den positiva sidan. Som att vi förra året knappt tog en enda poäng under våren men räddade kontraktet med marginal efter en stark höst. I år blir det ingen vårsäsong, säger Tobias Sander.

Det hann inte gå lång stund efter att han fått beskedet innan han var i farten för att hitta en plan b för tiden mellan tilltänkta premiären nästa helg och midsommar.

– Jag ringde förra VFC-tränaren Rickard Johansson som nu är i division 1-klubben Sylvia och pratade. Han berättade att de i Norrköping planerar för en träningsserie och jag anmälde Värmbols intresse direkt.

Senare på dagen skulle Tobias också ringa Djurgårdens fystränare Viktor Helander.

– Kondition är färskvara och kurvan vänder ned snabbt. Därför gäller det att hitta en metod för att behålla formen, säger Sander.

Med bara 13 matcher på säsongen blir varje poäng än viktigare. Men VFC-tränaren har ingen plan att lägga om taktik eller spelform med större inriktning på försvar.

– Nu ska vi hitta bra träningsmatcher, behålla motivationen och den fina stämning som vi har i truppen och fortsätta prestera medan vi avvaktar nya besked om bland annat ett nytt spelprogram, säger Sander.