Otroliga sviten intakt: 35 raka utan förlust

USA:s fotbollsdamer har snart glömt hur det känns att förlora. I natt besegrades Kanada med 1–0, amerikanskornas 35:e raka landskamp utan förlust.

USA firar Rose Lavelles (16) segermål i landskampen mot Kanada.

Basket2021-02-19 08:45

För drygt två år sedan, den 19 januari 2019, förlorade USA med 1–3 i en landskamp mot Frankrike. Sedan dess har det regerande världsmästarlaget vunnit 32 matcher, spelat tre oavgjorda och inte förlorat en enda.

Den senaste förlängningen av sviten kom genom 1–0 mot Kanada, när försäsongsturneringen Shebelieves Cup inleddes i Orlando i natt.

Kanada saknade inte chanser för att kunna ta hem segern, och i synnerhet Janine Beckie hade två strålande lägen som hon brände, bland annat från en helt fri position i straffområdet i början av den andra halvleken.

Men USA dominerade stora stunder av matchen, och hittade till slut ett matchvinnande mål genom Rose Lavelle i den 79:e minuten. Den 21-åriga Manchester City-stjärnan fångade upp en lös boll i straffområdet efter en frispark från höger, och tryckte in 1–0 bakom Rosengårdsmålvakten Stephanie Labbé.

På söndag ställs USA mot Brasilien, som slog Argentina med 4–1 i sin första match. Kanada tar sig an Argentina, som fick klara sig utan fyra spelare mot Brasilien på grund av ett coronafall i truppen, på måndag.