LeBron James: "Jag saknade mamma"

Den som tror att LeBron James saknat NBA-basket mer än någonting annat under coronapandemin har fel.
–Det enda jag saknade under tiden i karantän var min mamma. Jag har aldrig tidigare i livet varit ifrån min mamma så länge, säger LA Lakers storstjärna.

LeBron James. Arkivbild.

LeBron James. Arkivbild.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Basket2020-07-21 09:45

Om drygt en vecka återupptas den nordamerikanska basketligan NBA igen, efter ett knappt fem månader långt uppehåll på grund av coronavirusets spridning.

Los Angeles Lakers storstjärna LeBron James har tränat med laget de senaste veckorna efter att ha hållit i gång på egen hand under tiden i karantän. Covid-19-pandemin har inneburit stränga karantänsregler i USA och samtidigt som James satt isolerad i Kalifornien var hans mamma i karantän i hemstaden Akron, Ohio, drygt 360 mil bort.

– Jag hade inte träffat min mamma sedan All star-helgen i mitten av februari när jag träffade henne två, tre veckor innan vi spelare behövde infinna oss i våra respektive städer. Det var extremt för mig, säger Lebron James och fortsätter:

– Jag växte upp med en ensamstående förälder, som det enda barnet. Att vara borta från henne så länge var svårt. Min mamma såg till att jag behöll förståndet, hon sade att tids nog kommer vi att återförenas.

Nästa vecka blir det NBA-basket igen, för första gången sedan början av mars, på Disney World i Orlando, Florida, utan publik. För Lakers blir nypremiären ett Los Angeles-derby mot Clippers natten mot fredag 31 juli svensk tid.

LeBron James, som blivit NBA-mästare totalt tre gånger med Miami Heat (2012, 2013) och Cleveland Cavaliers (2016), återupptar då jakten på en första titel med Lakers som han värvades till för två år sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!