KIF-herrarna redo för spel i tvåan

En KIF-tränare som gör comeback och ett flertal spelsugna grabbar är redo inför en division 2-säsong.

Mille Panic och hans adepter känner sig redo för uppgifter i divison 2.

Mille Panic och hans adepter känner sig redo för uppgifter i divison 2.

Foto: Stellan Nilsson

Basket2020-09-17 16:11

– Ska bli intressant att se hur konkurrenskraftiga vi blir, säger Mille Panic som är tillbaka som tränare i klubben.

En första fingervisning fick han på då säsongens första träningsmatch avgjordes i Nyhemshallen mot Södertälje, en match som slutade i seger med åtta poängs marginal,

– Det fanns massor av positiva inslag i drabbningen, men vi måste också jobba vidare på vissa detaljer under såväl den offensiva som defensiva korgen, menar Panic.

Mille basar över en spelartrupp som varierat mellan 10-15 spelare vid de hittills avverkade träningspassen.

– Det är mest spelare som funnits med i KIF:s verksamhet under flera år, men vi har också fått in några spelare från Nyköping och Norrköping i truppen, berättar Panic som haft ett uppehåll från basketen under ett år.

– Senast var jag engagerad på flicksidan i klubben, men innan dess hade jag ansvaret för herrlaget säsongen 2014-2015, uppger Mille.

I tvåan väntar matcher främst mot lag från Mälardalsregionen och Mille Panic tycker att det finns anledning att andas lite optimism inför allvaret.

– Under den tid som jag tränat laget har det sett väldigt bra ut vid varje tillfälle och min bedömning är att det finnas en hel del utveckling i laget.

Seriespelet inleds den 27 september och då är det Örebro som gästar Nyhemshallen.

– Fram tills dess är det hårdkörning som gäller för vår del och efter den inledande träningsmatchen känner jag mig tämligen trygg inför serieallvaret, säger Mille Panic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!