Ingela överlägsen på SM: "Det var min tur"

För första gången på elva år har Djulö BGK tagit guld när Ingela Eriksson vann inomhus-SM.

För första gången på elva år tog Djulö ett SM-guld i bangolf. Ingela Eriksson fick kliva upp överst på pallen, med tvåan Birgitta Malmgren till vänster och bronsmedaljören Annelie Lundell till höger.

Bangolf2021-11-29 18:53

Bara Annelie Lundell från Malmö inledde bättre.

– Hon brukar vinna och var favorit igen, säger Ingela efter mästerskapet på filtbanorna i Munktellarenan i Eskilstuna.

Men efter ett fenomenalt 32-varv i andra omgången var det omvänd ordning. Ingelas ledning inför andra dagens spel var fem slag, och hon tillät aldrig konkurrenterna att komma närmare, tvärt om. När hälften av spelarna gallrades bort efter tre varv var Djulöspelaren fortfarande i topp. När de sex bästa fick gå finalvarvet var Ingelas ledning 13 slag. SM var avgjort.

– Så otroligt skönt att ha den marginalen. Andra dagen spelade vi i åtta timmar och det är svårt att hålla koncentrationen uppe så länge.

Efter ett förlorat 2020 på grund av pandemin kom tävlingarna igång i mitten av sommaren 2021. Då blev det bland annat ett silver i distriktsmästerskapet för Ingela.

Så nu är hon näst bäst i Sörmland – men bäst i Sverige i sitt första mästerskap som oldtimer, klassen för spelare över 46 år.

– När jag såg vilka spelare som var anmälda till Eskilstuna såg jag en medaljchans. Men guld? Nej, det var en riktigt positiv överraskning, säger Ingela, som tidigare har ett silver och två brons på SM som senior.

– Men det var tydligen min tur igen att ta klubbens första SM-guld sedan Monica Andersson, som gick bort tidigare i år, vann för 2010, säger Ingela.

Hon segrade på 180 slag, 15 före Birgitta Malmgren från Örnsköldsvik. Bronset gick till Annelie Lundell.

I herrklassen hade den andra Djulöspelaren i SM det jobbigare och Peter Lindqvist tog sig inte vidare från de tre första varven.