Djulöspelaren uttagen i landslaget – hoppas på VM

Segern i premiären var självklar. Ett bra SM och Djulös Ingela Eriksson kan bli VM-spelare i sommar.

Djulöspelaren Ingela Eriksson är uttagen i landslaget och inledde den nya säsongen med en seger.

Djulöspelaren Ingela Eriksson är uttagen i landslaget och inledde den nya säsongen med en seger.

Foto: Anders Göransson

Bangolf2022-05-03 08:12

1 maj är av tradition bangolfspelarnas utomhuspremiär. För Djulös spelare innebar det tävling i Södertälje.

– Efter två år med inställda tävlingar på grund av pandemin hoppas på att det ska bli en normal säsong 2022, säger Ingela Eriksson som var en av tre Djulöspelare i Södertälje.

Peter Lindqvist och Ryno Vestergren ställde båda upp i C-klassen. Där var Ryno den jämnaste med två 54-varv. Peter var lite upp och ned, en bra början med 46 slag följdes av 57 på andra varvet. Men i resultatlistan var han på 13:e plats ändå före klubbkompisen som slutade på 14:e plats.

I B-klassen var Ingela ensam startande. Så hon fick tävla mot sig själv och gick två jämna 42-rundor.

– Kanske ingen annan spelare vågade ställa upp eftersom jag är en av fem spelare som är uttagen i landslagets bruttotrupp, säger Ingela lite på skoj.

Där var tanken att det skulle ha spelats en nationscup i Tyskland i skarven mellan maj och juni, men det blir utan oldtimerlag på damsidan. Däremot har Ingela goda chanser att bli uttagen till VM i början av augusti, som också det spelas i Tyskland.

– Fem spelare är uttagna i damlaget och jag misstänker att VM-laget tas ut efter SM som ska spelas i Eskilstuna. Så det gäller att spela fram hela försommaren och sedan också göra ett bra resultat i SM, säger Ingela som är regerande svensk mästare efter guldet i höstas – det första till Djulö på elva år.

För klubbens spelare blir det bara individuella tävlingar den här säsongen då Djulö BGK inte kommer att ha något lag med i seriespelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!