"Vi måste börja få till saker och ting"

Med mindre än en månad till den allsvenska säsongen drar igång har KVBS och tränare Roger "Gubben" Carlsson en del att lista ut. "Vi måste höja det ett snäpp till", säger han.

Roger Carlsson tycker att det är hög tid att få ordning på spelet och vinna matcher.

Roger Carlsson tycker att det är hög tid att få ordning på spelet och vinna matcher.

Foto: Roger Culmsee

Bandy2019-10-04 19:30

Den 2 november spelas den första seriematchen för KVBS. Innan dess ska man spela fyra träningsmatcher, den första nu på söndagen då man möter seriekollegan Borlänge i Västerås. Som brukligt blir det lite rotation i laget där bland annat Joakim Olofsson är tillbaka från skada och Kristoffer Konttori gör sin återkomst. "Gubben" förklarar att det skiftas runt stommen i laget.

– Där runt omkring byts det fortfarande för att hålla igång alla och så att alla får en rättvis chans att visa sina kvalitéer.

Under försäsongen har Roger Carlsson alltid återkommit till att defensiven är en fokuspunkt för laget, det har inte förändrats. Men med fyra matcher kvar på försäsongen tycker han att det är dags att lägga fokus på andra ställen också.

– Det är nu vi måste börja få till saker och ting. Jag har pratat mycket om defensiven, men det är också så att vi måste börja vinna matcher. Det går inte att bara prata om att få ordning på sin defensiv, det handlar om att vinna matcher i slutändan, säger "Gubben".

Han blickar tillbaka till matcherna mot Falun, Örebro och Tillberga där KVBS inte hängde med i deras fart.

– Vi måste växa in i det helt enkelt, öka vårt tempo och sådana saker. Vi måste höja det ett snäpp till, det går inte att skylla på att vi inte har is eller inte tränat på stor plan. Hur vi än vrider och vänder på det så är det spel om poäng om en månad, då måste vi vara förberedda på det. Visst det blir bättre och bättre, men det är en bit kvar och det behöver vi få ordning på. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!