Tonåringen om förtroendet i KVBS-målet

Pontus Ekström har tagit plats i målet i samtliga seriematcher så här långt. Det har blivit vinst i alla tre matcher och till helgen kan han få stå två till.

Pontus Ekström har startat alla tre matcher hittills och kommer vakta målet på lördag också.

Pontus Ekström har startat alla tre matcher hittills och kommer vakta målet på lördag också.

Foto: Anders Nilsson

Bandy2019-11-22 11:05

 – Det är så kul att vi lägger ner hårt arbete och får betalt för det vi lägger ned. Jag är riktigt nöjd med säsongsinledningen, säger Pontus Ekström.

Den 18-årige målvakten har tagit startplatsen från säsongsstart, tre raka starter och tre raka vinster.

– Det är skönt att komma in i det nu så här. Försäsongen var väl lite svajig, men nu de tre senaste matcherna har varit riktigt bra tycker jag. Det är klart det finns saker att slipa på, men jag tycker jag har börjat bra i alla fall.

I konkurrensen med Philip Zander och Henrik Karlsson är det Pontus som fått förtroendet från start.

– Det är skönt att man får förtroendet på matcherna, det är riktigt kul.

– Vi har ju tre bra målvakter, det gäller bara att man fortsätter jobba hårt på träningarna och visa vad man kan på matcherna så är det väl bara att ta det därifrån.

På lördagens match mot Ljusdal är det Pontus som kommer ta plats mellan stolparna igen. Med en match till på söndagen, mot Rättvik, finns chansen att det blir 180 minuters spel för Ekström på två dagar. Men det är inget Pontus är speciellt oroad över.

– Det blir väl lite jobbigt, men det är kul att spela matcher, det ger ju energi bara det. Sen ska vi möta två bra lag också, två topplag, så det ska bli kul.

Blir det inte jobbigt med två matcher på två dagar?

– Nej, man får ta det som det kommer. Får man spela båda så är det bara kul.

När det kommer till själva matcherna så tycker Pontus att det gäller att fortsätta på vinnarspåret och kämpa hårt för varandra. Mer oklart är det kring hur vädret blir i helgen där KVBS i de första två hemmamatcherna spelat i alla typer av regn.

– Men vi mötte ju Örebro inomhus och då spelade vi nästan ut dem. Det spelar ingen roll, vi är bra i alla väder. Det är det som är bra när vi tränar här på Backavallen, vi får träna i alla olika väder. Hoppas den här inledningen kan resultera i att folk kommer, att det skapat ett intresse här i stan, säger Pontus.

Tränaren Roger "Gubben" Carlsson vet inte riktigt om det kommer ske rotationer till söndagens match än. Just nu har han fokus på första kampen mot Ljusdal, där han förväntar sig att möta ett starkt offensivt lag.

– Det vi måste förbereda oss på är att vi framförallt i defensiven måste ha bra fart i grejerna, vi måste ha bra tempo, säger Roger och fortsätter:

– Men Ljusdal har ju sina brister, som alla lag har. Det är de vi ska försöka nyttja lite grann nu, se om vi kan hitta vägar igenom dem.

Katrineholms-Kuriren kommer inte köra direktrapportering från helgens matcher. Men på kkuriren.se går det att se höjdpunkter efter matchernas slut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!