Nyförvärven laddade efter internmatch

När träningsmatch uteblev valde KVBS att köra internmatch på tisdagsträningen. Så nyförvärven Eric Lisell och Marc Samuelsson och resten av truppen kunde tagga till inför lördagens premiär.

Marc Samuelsson kommer in i offensiven mer och mer, även om han stoppas av Henrik Karlsson på bilden.

Marc Samuelsson kommer in i offensiven mer och mer, även om han stoppas av Henrik Karlsson på bilden.

Foto: Viktor Runsten

Bandy2019-10-30 07:00

Det blev varken träningsmatch mot Lidköping i söndags eller mot Djurgården på tisdagen. Men KVBS-spelarna fick dra på sig matchställen ändå på tisdagskvällen då en internmatch stod på menyn.

– Det var lite annorlunda, men det är bättre än ingenting. Att kunna få en ordentlig genomkörare i och med att matchen i söndags blev inställd. Det var bra fart på grejerna så det var kul, säger nyförvärvet Marc Samuelsson.

Anfallaren Marc var en av spelarna som utmärkte sig på tisdagen då han kunde glida igenom försvaret ett flertal gånger och få nätkänning.

– Jag känner att det börjar komma mer och mer. Börjar komma in ordentligt i laget och i hur dem spelar så jag har börjat hitta mer och mer rätt, det känns positivt, säger Marc.

Ett annat nyförvärv som haft lite annan förberedelse till den här säsongen är Eric Lisell. Mittfältaren blev klar för truppen för ungefär två veckor sedan och har bara spelat en träningsmatch med laget, utöver tisdagen.

– Det är tråkigt att vi inte fick något riktigt genrep, framför allt om jag går till mig själv. När man kommer in i ett nytt lag är det skönt att spela någon mer match än en innan en premiär, säger Eric Lisell.

Mittfältaren tyckte ändå det var skönt att komma ut på Backavallen igen efter en bra försäsong för hans egen del.

– Kroppen har svarat bra på allt efter ett års uppehåll så fysiskt sett är det bra. Sen är det väl att komma in i bandyspelet igen som är det kluriga.

Eric var borta från bandyn i ett år på grund av hjärtproblem.

– Det var oerhört jobbigt, framför allt psykiskt att inte veta vad som är fel. Det enda man vill är ju att spela bandy igen och när man ser alla kompisar spela bandy blir man ännu mer frustrerad. Samtidigt som man har växt som person och har börjat tänkt till kring när man är sjuk och sånt där.

Men nu är han spelklar och ser fram emot att säsongen drar igång, där han hoppas komma tillbaka i spelet igen.

– Sen är det jävligt roligt att komma tillbaka till gamla kompisar här, få möjligheten att spela i Katrineholm är fantastiskt och det är jävligt kul att de ville ha tillbaka mig med.

Marc Samuelsson tror att KVBS står inför en rolig säsong.

– Får vi ihop det vi sitter och pratar om där inne så tror jag att vi kan överraska lite. Vi är jävligt bra när vi är bra, men när vi inte är bra så har vi svackor. Men får vi ihop det så känns det som att det kan bli en rolig säsong.

För att väga upp på den uteblivna träningsmatchen spelade KVBS internmatch på tisdagen.
För att väga upp på den uteblivna träningsmatchen spelade KVBS internmatch på tisdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!