Matilda självskriven i VM-truppen

Matilda Plan var en av de mest självklara spelarna när förbundskaptenen Magnus Nordin presenterade sin VM-trupp på torsdagen.

För två år sedan blev Matilda Plan världsmästare när turneringen spelades i Kina. Nu är hon uttagen till årets VM, i Oslo.

För två år sedan blev Matilda Plan världsmästare när turneringen spelades i Kina. Nu är hon uttagen till årets VM, i Oslo.

Foto: Tomas Nilsson

Bandy2020-02-06 17:06

Det är några år sedan hon tog sitt första VM-guld, med F17-landslaget i Minneapolisen. Där blev dessutom Katrineholmstjejen Matilda Plan utsedd till världens bästa försvarsspelare.

För två år sedan debuterade hon i senior-VM – med ett nytt guld. Den gången var det ett nästan än mer exotiskt VM som avgjordes på parkisar i Kina.

– Sportsligt var det en komedi, men det var förstås kul att få vinna finalen, säger Matilda Plan.

På torsdagen tog förbundskaptenen Magnus Nordin ut truppen till årets VM som startar i Norge om två veckor. Och visst finns Matilda Plan med, men nu inte som försvarsspelare utan forward.

I VM blir hon en lika viktig avslutare som med Västerås i elitserien där det blivit 42 mål hittills, varav tio i en och samma match efter personrekordet mot Skirö.

När landslaget samlas i Vänersborg den 17 februari inför avresan till Oslo och VM-premiären två dagar senare är Matilda en av lagets mest rutinerade spelare, trots att hon fortfarande bara är 21 år.

– Landslaget är i ett generationsskifte. Men målsättningen har inte ändrats, den är fortfarande att vi ska ta guld, säger Matilda.

VM avgörs på fyra dagar och Sverige inleder med att möta Finland på förmiddagen och Ryssland på kvällen första dagen. Även andra dagen blir det två matcher, mot USA och Norge innan spelet om medaljerna.

Efter VM väntar, med största säkerhet också en SM-final. Sedan tar Matilda paus från bandyn för att satsa helhjärtat på fotbollen med allsvenska Eskilstuna United.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!