KVBS tog stark helgdubbel i Dalarna

Efter att ha besegrat Borlänge på lördagen väntade starka Falun på söndagen. Trots hård Falupress kunde KVBS säkra bakåt, ösa på framåt och vinna igen.

Niklas Erikssons fem mål på söndagen tog upp honom i delad skytteligaledning, tillsammans med Linus Doktare.

Niklas Erikssons fem mål på söndagen tog upp honom i delad skytteligaledning, tillsammans med Linus Doktare.

Foto: Anders Nilsson

Bandy2019-12-01 16:44

Trots att Katrineholm inte spelade sin bästa bandy kunde de besegra tabelljumbon Borlänge på lördagen med 7–4. Som vanligt var Linus Doktare i målprotokollet, fyra gånger om mot Borlänge.

Efter det första av två mötena under helgen hoppades tränare Roger "Gubben" Carlsson på mer struktur i spelet till matchen mot Falun. Det fick han, även om KVBS hamnade under hård press från det topptippade hemmalaget. Men det var KVBS som kom undan med en 8–3-seger.

– Det är väl inte världens mest rättvisa seger, men det har inte jag några problem med, bara vi vinner, säger Roger Carlsson.

"Gubben" gillade hur täta de var bakåt, och lyfter fram Henrik Karlsson som stod båda helgens matcher. Det blev full pott från helgen och fortsatt serieledning.

– Så det var jävligt skönt med båda segrarna, det trodde jag inte innan.

Linus Doktare gick faktiskt mållös från söndagens match. Istället var det Niklas Erikssons tur att ösa in mål, fem stycken mot landslagsmålvakten Patrik Hedberg. Just nu är Doktare och Eriksson i delad skytteligaledning med 18 mål var. Roger tycker det är en ynnest att ha dem båda i laget.

– Samtidigt är det en stor jävla ynnest att ha dem som gör det jobbet där bakom som kanske inte syns i någon skytteliga. Det är en kombination av allting, de är fantastiska på att göra mål och idag har vi en fantastisk målvakt och massor av folk som sliter som attan i backlinjen och mittfält. Så all heder till dem alla idag, riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!