KVBS tog efterlängtad storseger i genrepet

Efter fem vinstlösa försäsongsmatcher kom segern när KVBS tog emot Borlänge i Västerås under söndagen. Hela 7–1 skrevs slutsiffrorna till efter en fulländad insats. "Det ser hoppfullt ut", säger tränare Roger Carlsson.

Efterlängtat segerjubel efter söndagens genrep.

Efterlängtat segerjubel efter söndagens genrep.

Foto: Tomas Nilsson

Bandy2019-10-06 17:15

I halvtid ledde KVBS med 4–0 efter mål från Niklas Eriksson, Linus Doktare och Joakim Olofsson samt ett självmål från Borlänge. Katrineholm kunde fortsätta på samma visa även i den andra halvan av matchen få Niklas Eriksson utökade ledningen innan Marc Samuelsson och Oscar Larsson gjorde sina första mål i den röd-blåa tröjan.

– Vi var det bättre laget helt enkelt, vi fick äga boll mycket mer än vi brukar göra och kunde samla ihop dem ner mot deras straffområde och hitta vägarna igenom därifrån. Det var en ganska lugn och stillsam resa för oss, säger Roger "Gubben" Carlsson.

Det stora spelövertaget för KVBS bidrog även starkt till att Borlänge inte kom till i sina anfall.

– Skulle vi mätt bollinnehavet kanske det varit ungefär 65-35 till oss. Det gör att de inte hade så mycket offensivt på oss. Men de gånger de hade det så till 95 procent gör vi det vi ska göra, då funkar det – i alla fall mot det här motståndet. Jag tycker att vi växer in i det mer och mer, det ser hoppfullt ut.

För första gången under den här försäsongen kunde man begränsa sin motståndare till endast ett mål, ett positivt tecken för "Gubben" som pratat mycket om vikten av bra försvarsspel.

– Det som är skönt, först och främst att vi vinner givetvis, men det som är skönt är att vi inte blir straffade åt det andra hållet. Vi släpper in ett och det släpper vi in i 86-87:e minuten. Det är positivt så att man får lite positiv boost åt det hållet också. Inte bara att man gör mål utan att man släpper in få mål, det tror jag gör mycket mentalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!