KVBS storspelade – chockade elitserielaget: "Helt sinnessjuka"

Elitserielaget Bollnäs fick sig en rejäl läxa efter att KVBS skickat upp dem på läktaren i genrepet inför serieallvaret.
Efteråt hyllades KVBS-målvakten Lasse Korhonen och Bollnästränaren beskriver hans räddningar som "helt sinnessjuka".

I andra halvlek kom en tidig 1–3-reducering från Bollnäs, men bara minuten senare gjorde hemmalagets Linus Doktare 4–1 på hörna. Erik Pettersson sköt sedan in slutresultatet 4–2 i den 60:e minuten.

Bandy2024-10-21 14:33

KVBS går in till den allsvenska säsongen mot Djurgården med stort självförtroende efter sju vinster och två förluster under försäsongen.

Under fredagskvällen stod man inför den tuffaste utmaningen hittills när man tog emot elitserielaget Bollnäs i Kronfågel isarena. Då stod KVBS för en chockartad utskåpning och ledde i halvtidsvilan med 3–0.

Hemmalaget var dock inte ohotade. Bollnäs avancerade och hade ett antal frilägen, några bollar i virket och 15 hörnor, men avsluten var inte tillräckligt skärpta för att överlista den storspelande målvakten i KVBS – Lasse Korhonen.

Efter matchen, som slutade med en 4–2-seger till KVBS, hyllade Bollnästränaren Peter Törnberg KVBS-insatsen och framför allt målvakten. Hans eget lag var han inte vidare värst nöjd med.

– Det är för dåligt. Det är en jävla påminnelse om att man måste vara på plats, säger han i en intervju med tidningen Ljusnan.

– För dem är det en häftig match. De kämpar och sliter och har en målvakt som gör helt sinnessjuka räddningar där det är givna mål i normala fall, fortsätter han.

I KVBS är målvakten Lasse Korhonen ödmjuk, trots hyllningarna han fått för sin insats i matchen.

– Jag tycker att det gick bra. I dag hjälpte vi verkligen varandra mycket, och det var kul att se att vi kan spela så bra när vi möter tuffare motstånd. Vi jobbar stenhårt och fortsätter vi att jobba stenhårt kan vi vinna vilken match som helst, säger han till klubbens hemsida.

Mål, KVBS: Cim Jacobsson, Jonathan Hyttinen, Alex Höög, Linus Doktare.