Perioden mellan två säsonger brukar vara en tid av mängder av rykten och några sanningar.
Den här våren har det varit tystare än någonsin.
– Jag tror det är många som pandemisäkrar, som är trygga och nöjda där de är, säger Jonas.
En annan anledning är att bandyhierarkien förändrats. För första gången är det 16 lag i elitserien och 14 i allsvenskan. Tvärt emot hur det brukar se ut.
– Det betyder att ytterligare 40 elitseriekontrakt ska skrivas, samtidigt som det inte var något division 1-spel förra säsongen, säger Jonas.
Så medan elitklubbarna säkrar upp finns det heller inte mycket att leta efter på division 1-hyllan. Ett normalår brukar det alltid bli elitseriespelare "över" som tar ett kliv ned i allsvenskan och division 1-spelare som får chansen uppåt. Nu är risken stor att spelarna inte räcker till alla klubbarna, att det blir urholkat i både elitserien och allsvenskan.
– Jag ljuger inte om jag säger att jag skickat 20 kontraktsförslag till tänkbara nyförvärv, säger Jonas.
Han har fått nej på alla, men ger sig inte. I förra veckan skickade han ytterligare ett kontrakt och tog kontakt med två spelare till.
– Vi vet vad vi är ute efter och vad vi behöver, säger Jonas som helst ser åtminstone tre spelare till i A-truppen.
Men KVBS är inte ensamt i jakten på att förstärka.
– Det är väl den lilla trösten, att det inte bara är vi som har problem. Det hade varit värre om det bombat in nyförvärv till de andra klubbarna.
Några har ändå lyckats. Även om Ljusdal tappar tunga namn som Michail Svesjnikov och Johan Jansson Hydling har det också tillkommit starka nyförvärv i Klim Tarasenko från Hammarby och Mattias Blom, Falun.
Gripen ligger också på plus, även om man tappar profilen Tony Eklind. Men det vägs upp av att Trollhätteklubben fått Kristoffer Norin från Lidköpings AIK och Robin Karlsson från Vänersborg. Kungälv har också fått tillbaka några trotjänare och ser ut att bli starkare.
På samma sätt finns det plus och minus i de flesta klubbarna, även om Jönköping tycks ha det jobbigast av alla just nu. Där är oron stor att ens få ihop ett lag inför kommande säsong.
Men få lag har tappat så många startspelare från förra säsongen som KVBS. Åtta spelare har tackat nej. Han säger det inte själv, men när kraven vässats och målsättningen höjts till minst elitseriekval i vinter (ettan går upp direkt, lag två och tre får kvala) så är det Katrineholmsspelarna som vikt ned sig.
– Av våra 15 kontrakterade spelare, 13 utespelare och två målvakter, har vi fått behålla alla spelare utifrån, konstaterar Jonas.
– Jag vill ha en trupp om 17+2, så det finns en del kvar att jobba på. Så även om vi fått många nej under våren ger vi inte upp. Dialogerna fortsätter, säger Jonas som skickade ytterligare ett kontraktsförslag i förra veckan då också två nya spelare fick en påringning.
– Någonstans känner jag ändå att vi kommer att få ihop något bra.
Då handlar det också om att uppvakta de spelarna som var med förra året. Med några månaders distans hoppas Jonas att det kan finns någon, eller några, som upptäcker att de kanske tog ett förhastat beslut och kan överväga att göra en omstart. För även om KVBS genom den nya hallens förutsättningar med is året om redan har klarat av säsongens första träningar på skridskor är det några månader kvar till den rekordtidiga premiären för träningsmatcher mot Nässjö den 28 augusti och allsvenska seriestarten två månader senare.