KVBS ska arrangera ny bandycup

I många år har KVBS arrangerat två egna cuper. I vinter blir det tre.

Sedan 1998 har KVBS arrangerat mellandagscupen för U14-lag. Här en bild från KVBS möte med Nässjö på Backavallen förra vintern.

Sedan 1998 har KVBS arrangerat mellandagscupen för U14-lag. Här en bild från KVBS möte med Nässjö på Backavallen förra vintern.

Foto: Stina Järperud

Bandy2019-11-29 01:55

Samtidigt som åldern höjs i flera sporter då man räknat resultat och tabeller ökar antalet matcher för de yngsta.

Fotbollen har varit lite av föregångare med tremannamatcher med sarg. Nu hakar också bandyn på. Förbundet har fått medel ur bland annat Framåtfonden.

– Det är Stockholm som bedriver ett pilotprojekt med matcher för tre- och femmannalag, berättar katrineholmaren Erik Jonsson på Svenska bandyförbundet.

Det innebär inte att det saknas kreativitet i Sörmlandsbandyn. KVBS är bland annat med i ett nytt projekt, initierat av Mellansvenska bandyförbundet, med poolspel för niomannalag.

I slutet av januari ska klubben också för första gången arrangera en cup med niomanna-matcher för U12-lagpå Backavallen.

– Tanken är att det ska bli sex lag och Villa Lidköping har redan meddelat att de vill komma med två lag. Uppsala BoIS, GT76 och Sirius är också intresserade, säger Lennart Hollstein.

Redan i mellandagarna arrangeras den årliga U14-turneringen för Sveriges tio bästa lag. Sirius, som vann förra året efter finalseger mot Kalix, kommer för att försöka försvara titeln. Övriga lag är Bollnäs, Vetlanda, Västerås SK, IFK Vänersborg, Hammarby, GT76, Helenelund, Villa Lidköping tillsammans med KVBS.

– Upplägget är detsamma som tidigare, med premiär annandagens eftermiddag och tre dagars spel, säger Lennart Hollstein.

I mars arrangeras sedan den tredje cupen för de yngsta spelarna. Då blir det sjumannamatcher på tre planer samtidigt för U9- och U11-lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!