KVBS fortsätter vinna – besegrade Borlänge

Spelet klaffade inte riktigt, men det gick vägen ändå för KVBS. Bra start på bortadubbeln genom vinst mot Borlänge innan söndagens möte med Falun.

Eric Lisell stod för ett mål och två framspelningar i bortasegern.

Eric Lisell stod för ett mål och två framspelningar i bortasegern.

Foto: Anders Nilsson

Bandy2019-11-30 18:17

– Det var inte en av de bästa matcherna, det var lite hawaiibandy, det fladdrade och for lite åt alla jävla håll och kanter. Men vi vinner med 7–4 och får två poäng, det är jättebra, så det är jag glad över, sammanfattar tränare Roger Carlsson.

Anledningen till att det blev en ny seger för KVBS tror Roger handlar mycket om deras målproduktion som inte verkar avta.

– Sen är det också att Borlänge inte kan straffa oss hårdare för vi gör lite misstag idag. Mot ett av de bättre lagen hade vi nog fått det jobbigt.

Som vanligt var Linus Doktare med flera gånger i målprotokollet med fyra gjorda mål och en assist. Även Niklas Eriksson fortsatte sin produktion genom två mål och två framspelningar.

Henrik Karlsson gjorde säsongsdebut förra söndagen i vinsten mot Rättvik efter lång skadefrånvaro. Han fick fortsätta i målet mot Borlänge och har vunnit båda matcher han startat hittills.

– Han har gjort det bra, men det har även Pontus (Ekström) gjort. Just nu har vi ingen uttalad förstamålvakt utan det är öppet. Håller på och funderar lite just nu på vad jag ska göra inför imorgon, säger Roger.

Vem som får stå mot Falun under söndagen återstår att se. Klart är i alla fall att Roger vill se mer struktur i KVBS-spelet där han vill se att det klaffar bättre i försvarsspelet och de kan göra det trångt för motståndarna.

– Att komma tillbaka till det och framför allt att komma tillbaka till att när vi bryter bollen att vi spelar den rätt. Idag lägger vi tillbaka bollen när vi bryter den nio gånger av tio, det får inte hända mot Falun, säger Roger och fortsätter:

– Det är sådana här saker vi måste hitta tillbaka till och det har varit en del i att vi tagit poäng i tidigare matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!