– Det är bra att det är löst och kul att Djurgården vill tillbaka. Det är åtta år sedan Stockholmslaget senaste spelade i allsvenskan, säger Martin Gustafsson i KVBS.
Men Djurgården hade inte första tjing. SKHöjden, med bland annat Ludwig Westerling i laget (som var utlånad från KVBS och där kontraktet gått ut men något nytt gällande kommande säsong inte är skrivet) fick frågan först. Göteborgsklubben valde dock att tacka nej.
En anledning är förstås att klubben, eftersom poolindelning och spelschema redan är klart, erbjöds att överta Kalix plats i den norra poolen vilket skulle innebära idel långresor till bortamatcherna.
”Vi är naturligtvis mycket glada över att Djurgårdens IF är beredd och ta klivet upp i bandyallsvenskan och att serien spelas med 16 lag, med oförändrat spelschema för övriga lag”, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska bandyförbundet, i ett pressmeddelande.
I Djurgården, som blev tvåa i division 1 i vintras efter Gustavsberg och kvalade till allsvenskan, ser man möjligheter:
"Djurgården är Sveriges mest framgångsrika idrottsförening, och det är hög tid att vi även sätter avtryck inom bandyn igen. Vi tror och hoppas också att vi med representationslag i allsvenskan samt en ständigt växande ungdomsverksamhet kan bidra mycket till intresset för sporten i stort, både nationellt och i synnerhet i Stockholm, säger Anton Dahlberg, ordförande i Djurgårdens IF bandyförening till Svenska bandyförbundets hemsida.
KVBS möter Djurgården borta redan i den tredje omgången. Det blir en betydligt billigare och kortare resa än om laget skulle åkt till Kalix.