Katrineholmaren ser fram emot mötet med KVBS

När Rättvik besöker Backavallen på söndag kommer Rasmus Plan spela på sin gamla hemmaplan. En match Rasmus själv tror blir tuff att spela.

Rasmus Plan (till vänster) tror det blir tufft att ställas mot KVBS.

Rasmus Plan (till vänster) tror det blir tufft att ställas mot KVBS.

Foto: Tomas Nilsson

Bandy2019-11-23 08:00

I IFK Rättvik finns även Oskar Lundgren, som också har KVBS som moderklubb, och Katrineholmsbekante Jesper Nywertz. Rasmus Plan ser fram emot att komma hem på söndag.

– Sen vet vi att det kommer bli en riktigt tuff match, det är bara roligt på det sättet, säger Rasmus.

Rasmus är en av många inom Bandysverige som förvånats över Katrineholms pangstart.

– De har öppnat förvånansvärt bra, det är jätteroligt att det går bra för dem. Det kommer bli hårt och tufft som alla andra matcher i serien, sen gäller det att ha ordning på defensiven för Katrineholm har gjort en del mål hittills.

Rasmus berättar att Rättvik ännu inte gått på is utomhus under den här säsongen. På söndag blir det utepremiär för laget, något som kan kräva en liten startsträcka.

– Det är skönt när man får uppvärmningen ute och får känna in sig på hur det känns när det blir lite mörkare och med isen och så där. Men det är sådant man kommer in i ganska snabbt ändå. Men det gäller att vara lite extra noga i början av matchen, menar Rasmus Plan.

Sedan finns väderaspekten som kan påverka.

– Precis, det kan också vara en grej. Det blir lite speciellt om det skulle komma ner något uppifrån, då blir det något helt annat än vad vi är vana vid.

Rättvik möter Nässjö på lördagen och har så här långt vunnit två matcher och spelat två oavgjorda. Rasmus har stått för tre mål och tre assister och är nöjd med hur laget spelat, trots att båda kryssmatcherna borde ha vunnits.

– Nu ska vi bara få ihop det där sista och knyta ihop matcherna. Det lyckades vi med mot UNIK i lördags, det känns som att vi har något bra på gång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!