Henke: "Skjut ni, jag tar den ändå"

Tanken om att lägga av dök upp. Henrik Karlsson tvingade bort den. Nu är han tillbaka och sprudlar av självförtroende.

Henrik Karlsson är tillbaka i KVBS-målet efter sin svåra skada - bättre än någonsin.

Henrik Karlsson är tillbaka i KVBS-målet efter sin svåra skada - bättre än någonsin.

Foto: Tomas Nilsson

Bandy2019-12-04 21:58

Det är serieinledningen många drömt om, men ingen riktigt vågat tro på. 

Tillbaka i allsvenskan efter året i division 1 tvingades KVBS avsluta säsongen med kval för att hänga kvar. Inför den här vintern handlade förhandssnacket mest om att undvika ett nytt negativt kval. Försäsongens enda seger på nio träningsmatcher ökade knappast tilltron.

Då plötsligt har det exploderat, Niklas Eriksson och Linus Doktare vräker in mål och KVBS toppar serien – även om Ljusdal tog över serieledningen på lite bättre målskillnad efter senaste omgången.

Det är inte bara målskyttarnas förtjänst. Alla bidrar och i målet är Henrik Karlsson i sitt livs form.

– Kroppen är stark, smidig och pigg. Jo, det har gått över förväntan, konstaterar 25-åringen som gör sin åttonde A-lagssäsong.

Vägen dit har varit tuffare än någonsin. Det är ganska exakt ett år sedan han åkte på sträckningen i höger ljumske.

– Jag skulle ju bara täcka en boll jag redan såg skulle gå utanför när det brände till i ljumsken. Jag kände direkt att det var värre än en vanlig sträckning, säger Henke.

Rehabträningen gick långsamt.

– Det är klart att jag funderade på vad jag sysslade med när det blev stiltje. Men jag ville tillbaka och fick jobba lika mycket med kroppen som hjärnspökena.

Nu är han där. Utan att ha spelat en enda träningsmatch fick han börja på bänken i premiären. Trots att Pontus Ekström gjorde det så bra var det Henkes tur att bli startspelare hemma mot Rättvik.

– Så nervös har jag nog aldrig varit som mellan tränaren Roger Carlssons besked på torsdagen till matchstart. Jag ville ju inte komma in och göra det sämre än Pontus.

Snabbt fann Henrik tryggheten, ger sig en hög trea i betyg efter comebacken. Samma betyg som efter Borlänge-segern i lördags.

– Men Falun i söndags blev ännu bättre. En av mina bästa matcher, helt klart en femma, säger Henrik.

– Det började så bra, jag limmade några skott direkt och kände att jag fick övertaget på deras skyttar. Känslan var att "skjut ni, jag tar den ändå".

Med sex segrar på sju omgångar är inte bara KVBS med i toppen. Tillberga, Skutskär och Borlänge har inte förmått överraska på samma sätt utan sladdar.

– Det är otroligt skönt att redan ha nio poängs marginal ned till kvalstrecket. Så nu kan vi fortsätta spela avslappnat och bara ha roligt där ute på planen, säger Henke inför lördagens svåra bortamöte med Boltic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!