Falu BS jättefavorit inför allsvenskan

Falu BS vinner serien och KVBS slipper allt vad favorittryck heter när bandyallsvenskan drar igång.

Upptaktsträffen inför bandyallsvenskan samlade representanter från alla klubbar och 13 av dessa tippade Falu BS som seriesegrare.

Upptaktsträffen inför bandyallsvenskan samlade representanter från alla klubbar och 13 av dessa tippade Falu BS som seriesegrare.

Foto: Privat

Bandy2019-10-25 16:01

Det blev kontentan av den upptaktsträff som på fredagen samlade representanter från allsvenskans 16 klubbar.

16 föreningar tippar "Bandymasarna" som vinnare medan Tellus, Gripen och Nässjö fick varsitt vinnartips.

– Att vi skulle vara så här stor favorit är överraskande, men vi ska vara med och kriga om seriesegern och slutändan kommer jämnheten att avgöra toppstriden, noterade Falutränaren Joakim Björkman.

För KVBS-tränaren, Roger "Gubben" Carlsson, är Falun en motiverad favorit.

– Jag har ju också lagt min röst på Falun, men jag tror att de kommer att bli tufft i toppen och jag ser Gripen från Trollhättan och Lidköpings AIK som de främsta utmanarna, säger "Gubben" som tvingades följa upptakten från hemmet i Norrköping.

En ögoninflammation stoppade KVBS-tränaren som annars tyckte att upptakten inte bjöd på några större överraskningar.

Ett trio spelare med anknytning till Katrineholm hamnade dock i de olika lagens diskussioner.

IFK Rättvik, via Dan Hjälm exempelvis framhöll att laget kommer att bli stabilare den här säsongen i och med att Katrineholmsfostrade Oskar Lundgren återvänt till klubben efter en sejour i elitserielaget Bollnäs.

Hampus Krantz, med förslutet som spelare i Katrineholm, poängterade att hans lag, Tellus, mycket väl kan bli ett lag i toppskiktet.

Jesper Bryngelsson, som lämnade KSK  för Boltic år 2004 och som senare hamnade i Villa Lidköping har åtagit sig en intressant uppgift som tränare i Lidköpings AIK.

– Jag förfogar över ett ungt och hungrigt lag som kommer att bli en obehaglig överraskning för många, enligt Bryngelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!