Dominant vinst i premiären för KVBS

Det var inget toppenväder som välkomnade den allsvenska bandysäsongen på lördagen. Men trots regn och ojämn is kunde KVBS bärga en storseger när man vann med 7–2 mot Kungälv.

Linus Doktare var en av segerorganisatörerna med sina två mål och en assist.

Linus Doktare var en av segerorganisatörerna med sina två mål och en assist.

Foto: Anders Nilsson

Bandy2019-11-02 18:39

Men från början var det inga större fel med isen och KVBS fick en perfekt start. Redan efter fem minuter hade Niklas Eriksson och Linus Doktare gjort mål, båda framspelade av Jesper Ekström. 20 minuter senare hade Eriksson och Doktare fyllt på med varsitt mål till. 4–0-ledning och känsla i de 482 i publiken av vunnen match efter endast 25 minuters spel.

Precis innan halvtidsvilan kunde dock gästande Kungälv reducera på en hörna. Men dryga tio minuter in i den andra halvan ökade Eric Lisell och Lucas Palm på målskyttet. Därefter kom en ny reducering, återigen på hörna. Precis innan matchen blåstes av satte Niklas Eriksson spiken i kistan då han smällde in 7–2 på en hörna, hans tredje mål för matchen.

– Det känns bra, kul att vinna. Lite dåliga förutsättningar, det kom lite regn och så där. Men jävligt roligt att ta två poäng, det är viktigast, sammanfattade hattrickskytten Eriksson.

Niklas tror att lagets plan för att hantera den bristande kvalitén på isen ledde dem till seger.

– Vi gör det enklare än vad dem gör och kämpar lite hårdare i duellerna också.

Sen var det givetvis härligt att själv göra tre mål.

– Det är kul att bollarna går dit, jag har gjort lite mål på försäsongen men också missat en del chanser så det var skönt att få utdelning så här i seriestarten.

Efter en försäsong med en hel del förluster tycker Niklas att det här var en perfekt start på seriespelet.

– Det är otroligt viktigt i att börja få lite självförtroende, det är väldigt viktigt för alla grabbarna. Vi är ganska många unga också, så det känns som att vi har lite go i laget nu.

Det blev måljubel tre gånger om för Niklas Eriksson i storvinsten.
Det blev måljubel tre gånger om för Niklas Eriksson i storvinsten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!