VÀlförtjÀnt seger för FBC Katrineholm

GÀstande Telges mÄlvakt var planens gigant, men i slutÀndan orkade hon inte stÄ emot utan FBC Katrineholm vann vÀlförtjÀnt.

Amanda Berglund.

Amanda Berglund.

Foto: Toams Nilsson

Sport2019-10-27 17:47

Söndagsmötet i Duveholmshallen sÄg till en början ut att kunna sluta i en enkel viktoria för tjejerna i FBC Katrineholm.

Men mÄlvakten i Telge U, Jennifer Boyaci, gjorde den ena fantastiska rÀddningen efter den andra och dÀrmed kunde gÀsterna hÄlla liv i matchen.

– Vi skapade ju mĂ€ngder av chanser i första perioden och borde haft en solklar ledning, konstaterade FBC-förvĂ€rvet Angelica Högberg efter slutsignalen.

13-5 i vann hemmalaget skottstatistiken med i första akten, men pÄ anslagstavlan stod det bara 1-0.

I den andra perioden jÀmnade matchen till sig rejÀlt dÄ gÀsterna kvitterade vid tillfÀllen med ett par frÀsande distansskott.

– Vi Ă€gde bollen mest Ă€ven i andra akten och jag kĂ€nde pĂ„ mig att vi skulle köra slut pĂ„ Telge i slutakten, fortsatte Angelica Högberg.

Mycket riktigt sÄ fick FBC Àntligen valuta för alla skapade chanser i slutperioden och 6-3 var ett rÀttmÀtigt slutresultat.

Angelica Högberg gjorde tvÄ mÄl och svarade ocksÄ för tvÄ assist.

– Jag Ă€r rĂ€tt sĂ„ nöjd med min insats, men det viktigaste var givetvis att vi vann, sammanfattade Högberg.

HemmatrÀnaren Kent Olsson gladdes givetvis över poÀngen men tyckte att bolltempot inte var det bÀsta ur hemmaögon sett.

– Vi kan bĂ€ttre, men vi kĂ€mpade ned Telge i slutperioden och det ska samtliga tjejer he beröm för, fastslog Kent Olsson som delade ut överbetyg till nĂ€mnde Angelica Högberg, Amanda Berglund. Ellen Pettersson och Hanna Weflö.

MÄlen för FBC Katrineholm gjordes av Amanda Högberg 2, Sandra Strömberg, Amanda Berglund, Ellen Pettersson, Moa Pettersson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!