Ungt Kungälv kommer till premiären

När IFK Kungälv skrinnar in på Backvallen på lördag så saknar laget tre vassa avslutare.

När KVBS och Kungälv möts brukar det alltid att handla om täta matcher.

När KVBS och Kungälv möts brukar det alltid att handla om täta matcher.

Foto: Tomas Nilsson

Sport2019-10-31 11:53

Lukas Persson, Mikael Lindberg och Ted Skoglund är tre spelare som genom årens lopp gjort livet surt för de allsvenska motståndarna.

– Att vi tappat nämnda trio har givetvis satt sina spår, men jag tror ändock att vi i slutändan kan vara ett lag på övre halvan av tabellen, säger Kungälvs tränare, Anders Uhlin.

Inför mötet med KVBS så poängterar han att inget lag går säkert på Backavallen.

– Katrineholm på hemmaplan har jag under åren lopp lärt mig att ha största möjliga respekt för, men vi kommer till premiären för att göra en spelmässigt jämn match med KVBS.

Inför säsongen så har laget massor av nya spelare i truppen.

– Eftersom föreningen brottas med en begränsad ekonomi så har vi inte värvat några spelare utan vi bygger istället vidare på föreningens lovande ungdomar.

Det betyder i klartext att många spelare saknar allsvensk rutin.

– Men i brist på rutin så har spelarna en bestämd vilja av att bli bättre och jag tror att vi kan bli en obehaglig överraskning för många lag i serien.

Anders Uhlin tror på en jämn serie där alla lag kan slå alla.

– Vår målsättning inför premiären är givetvis att ta poäng, men det brukar inte vara lättspelat på Backvallen så därför är jag inställd på en tät och målsnål match.

Mötena mellan KVBS och Kungälv under den gångna säsongen var just ovissa och täta och Uhlin tror inte att premiären kommer att vara annorlunda i det avseendet.

– Jag och "Gubben" känner varandra väl sedan många år tillbaka och jag tror inte att någon av oss har några sensationella nyheter att buda på den här gången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!