Toppförhållanden och två hemmasegrar i tävlingspremiär

Snacka om att det blev slalompropaganda i Föreningsprodukter cup i Vingåker. Säsongens första tävling i Båsenbergabacken bjöd på perfekta, soliga förhållanden – och två hemmasegrar.

Hemmaåkaren Wilmer Andersson visade god stil när han vann en av de yngre klasserna – och förstås fart. Det var oerhört fint i backen här där den soliga flacken övergår till skuggigare brant.

Hemmaåkaren Wilmer Andersson visade god stil när han vann en av de yngre klasserna – och förstås fart. Det var oerhört fint i backen här där den soliga flacken övergår till skuggigare brant.

Foto: Tomas Larsson

Sport2021-02-14 11:19

I H13–14 imponerade verkligen Båsenbergas Isac Karlsson från början till slut. Det var lite press inför det andra åket med bara 29 hundradelar till Uppsalas Gustaf Attelind. Men Isac åkte jämnt som en klocka, drygade ut med nästan lika mycket. Och det var dagens snabbaste totaltid.

Även i D13–14 var det en jämn kamp med en hemmaåkare i en av huvudrollerna. Tyra Ericsson hade en knapp ledning efter det första åket, men det blev Västeråsseger där – och Tyra på en fin andraplats med 12 hundradelar till segern och lika långt före trean. Spännande var ordet.

undefined
Wilmer Andersson träffar rätt i kanten.

I de yngre klasserna visade Båsenberga SLK att det fylls på med talanger. I H10-klassen var det många fina åk av hemmaåkarna; snabbast av alla var Wilmer Andersson som satte två väldigt snabba och fina åk. Klubbkompisen Mille Lindström kom trea där.

undefined
Det finns gott om unga hemmatalanger som har kommit långt i utvecklingen. Mille Lindström, Båsenberga, stormar mot målet som trea i H10-klassen.

Viktigast var ändå att få tävla i fantastiskt fina vintriga förhållanden med sol och lagom kallt – och grymt underlag. I de allra yngsta klasserna tävlar man med nummerlapp, på riktig bana – men utan tider. 

– Jättekul förstås med två hemmasegrare, men framför allt att vi fick med så många åkare nu när det är FP-cup i hemmabacken – och att det var så fina förhållanden, säger Niklas Ericsson i BSLK som hade coronaanpassat med rejäla pauser mellan tre grupper och att deltagarna själva hämtade pokalerna på ett bord.

Under lördagen var också Båsenbergas Linus Berlin fin sexa vid en FIS-start i Bollnäs. 

Karta: Båsenberga slalomklubb
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!