Passa på – nu kan du träna tabata med kkuriren

Under vecka 22 blir det träningsvecka på kkuriren.se. Varje dag klockan 11.45 med start måndag sänder vi ett 15 minuter långt pass för alla som vill skaffa sig lite mer aktiva lunchvanor.

Jonathan Kronstrand, 49, har tränat hela livet. Nu tar han alla som vill med på livesända tabatapass. Första passet livesänds måndagen den 25 maj klockan 11.45.

Jonathan Kronstrand, 49, har tränat hela livet. Nu tar han alla som vill med på livesända tabatapass. Första passet livesänds måndagen den 25 maj klockan 11.45.

Foto: David Bicho

Motion & hälsa2020-05-22 19:00

Träningsprogrammet är framtaget av träningsprofilen Jonathan Kronstrand, 49. Det riktar sig till alla, oavsett nivå och nu kan du som läser Katrineholms-Kuriren alltså vara med.

– ”Träna med Jonte” är för alla där hemma som vill röra på sig lite. Nu i karantäntider då många jobbar hemma är det svårt att komma till skott med träningen. Därför är det en fantastisk möjlighet att samlas framför skärmen och träna tillsammans, säger Jonathan Kronstrand. 

Jonathan Kronstrand har tränat hela livet och han har en framgångsrik innebandykarriär i bagaget. Med tre VM-guld och tre SM-guld hemma i bokhyllan vet han hur man tränar för att få resultat.  

– Men träning ska framför allt vara kul. De här passen som jag har tagit fram är till för alla, det spelar ingen roll hur mycket man har tränat tidigare. Du kan lägga varje övning på just din nivå och det är enkelt att förstå. Jag tycker det här ska bli jättespännande, säger han och fortsätter:

– Vi kommer köra tabata och för den som inte vet vad det är kommer jag förklara exakt hur det går till. Tabata är en kul träningsform där man på kort tid kan uppnå stora träningsresultat, säger han. 

Passen är indelade i åtta intervaller om totalt fyra minuter. Träningsformen är upplagd så att man blandar högintensiva övningar med kort vila under en förutbestämd tid. 

Behöver man några tillbehör?

– Nej, inte alls. Kom som du är så kör vi. 

Vad har du gjort sedan du la innebandyklubban på hyllan?

– Sedan 2006 har jag drivit talangutvecklingsakademin Selected Player där vi utvecklat över 25 000 spelare sedan starten.

Se passen på kkuriren.se varje dag vecka 22, alltid klockan 11.45. Du behöver inga tillbehör men det kan vara bra med mjuka och sköna kläder.

Programmen kommer också finnas tillgängliga i efterhand för dig som inte kan delta live eller vill köra dem fler gånger.

För att kunna delta i passen behöver du en aktiv prenumeration. Just nu har vi ett erbjudande på två månaders premium digital-prenumeration för endast 99 kronor. Ordinarie pris för premium digital-paketet är 199 kronor i månaden.

Vi har även andra prenumerationspaket. Mer information om dessa hittar du på vår kundtjänstsida på sajten eller i appen.

Du som redan är prenumerant på papperstidningen behöver inte göra något mer än att logga in digitalt.

Jonathan/tabata

Namn: Jonathan Kronstrand

Ålder: 49 år

Familj: Barnen Rasmus, Ludwig och Nelly

Bakgrund: Innebandyprofil med tre VM-guld (1998, 2000 och 2001) samt SM-guld med Haninge (1998, 2000 och 2002). Europacup-guld 2002.

Gör: Driver företaget Selected Player

Vad är tabata? Tabata är en högintensiv träningsform, HIT, som blivit populär då man på kort tid kan uppnå stora träningsresultat. Varje träningsrunda innehåller åtta repetitioner som utförs i 20 sekunder med 10 sekunder vila emellan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!