Medaljtätt även i duotävlingarna – ännu ett silver till KKK

Under torsdagens SM-tävlingar i Luleå har ytterligare medaljer kammats hem till katrineholmarna. Oliver Malmsten och Lukas Schollin Borg tog tillsammans ett silver på 200 meter.

Foto:

Sport2018-07-19 21:00

Värme och ömma muskler verkar inte bekomma kanotisterna från Katrineholm, som under SM-veckan i Luleå med ett jämnt flöde presterat till sig både bra placeringar och ädla medaljer. Torsdagens skörd för Katrineholm KK blev ett individuellt brons i H16 klassen på 200-metersdistansen för Oliver Malmsten. tätt efterföljd var han av Lukas Schollin Borg som på samma distans tog fjärdeplaceringen.

Men när duon sedan satte sig i samma kanot blev det ett silver på 200-metersdistansen.

– De gjorde verkligen jättebra lopp. Det är utmanande att tävla så här, sex dagar i rad och i 30-gradig värme, men vi håller i, berättar tränaren Andreas Braxiö, som redan under torsdagskvällen blickar framåt mot fredagens stafett och 2500-meters K2-lopp.

Detta är KKK:s fjärde silver efter lagsilvret som K4:an fick med sig under onsdagen.

För en annan Katrineholmsduo blev det ett brons, men i H22, seniorklassen och det handlar om Dennis Kernen och Anton Andersson som tävlar för Nyköpings kanotklubb, som tog tredjeplatsen på 200 meter.

– Det kändes helt okej. Vi hade målsättningen att vinna, vi tog bronset förra året. Men vi gick inte så hårt i mitten, och i mitten är vi som starkast. Vi körde för lugnt för att vara oss, berättar Dennis Kernen.

Men med en minst sagt heroisk avslutning, där duon gick från att vara femma till att i målet vara trea med tre tiondelar som marginal, är han ändå hyfsat nöjd.

Nu väntar en tävlingsförmiddag för Kernen, som sedan flyger hem för att vila, äta och dricka mycket innan det på tisdag är dags för att lyfta mot Bulgarien och VM. Men kampen är inte slut.

– De distanser jag har kvar siktar jag på att vinna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!