Maxine fick med sig EM-guldet

Det blev ett EM-guld för Maxine Olsson och de svenska damerna under lördagens EM-final i truppgymnastik i Portugal.

Maxine Olsson.

Maxine Olsson.

Foto:

Sport2018-08-27 15:00

Maxine Olsson och Sveriges damtrupp i gymnastik har tagit EM-guld. Detta rapporterar SVT.

Först tog det mixade laget guldet och kort därpå följde damerna upp bedriften.

Det blev dock en riktig finalrysare. Damerna låg precis bakom Island inför sista grenen och med två fall - ett i fristående och ett i trampetten - var de svenska damerna tvungna att prestera på topp i tumblingen för att försvara titeln. Vilket de gjorde.

Totalpoängen för svenskorna blev 57,650. Sverige har därmed tagit hittills två guldmedaljer under EM. Herrarnas resultat kommer i eftermiddag.

Maxine Olsson är nöjd.

– Det känns fantastiskt! Det var tight men vi lyckades knipa guldet, det skilde endast 0,2 poäng mellan oss och Island på andra plats. Hela resan har varit otroligt rolig och laget har känts väldigt bra. Stämningen inne i hallen är svår att beskriva men när alla går in och gör det de ska så går det inte att missta varken publikens eller vår lycka, säger hon.

– Jag har förtränat men har inte varit med och kört något ute på tävlingsgolvet idag. Men med ett så jämnt och duktigt lag som vi har är jag inte besviken. Jag är snarare tacksam över att ha fått vara med på resan och dela alla dess stunder och ögonblick med det svenska damlandslaget och njuter av att stå här med ett EM-guld runt halsen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!