Lova Sund blir en Skiröspelare

BandyEfter uttagningarna till tre olika riksidrottsgymnasier och tre positiva antagningsbesked föll Lova Sunds val pĂ„ studier i Vetlanda. Och dĂ€rmed ocksĂ„ spel i en av Sveriges bĂ€sta bandyklubbar för damer – Skirö.

Foto:

Sport2018-04-07 12:00

Det Àr inte det att spelet med grabbarna i KVBS inte varit bra. Det har fungerat hur bra som helst, enligt 16-Äriga Lova Sund. Men att fÄ spela i ett riktigt tjejlag vÀgde tungt nÀr hon stod inför valet av gymnasium, liksom vilken trÀnare som finns att tillgÄ.

– Det kĂ€ndes bĂ€st med Vetlanda, deras trĂ€nare var en riktigt bra spelare tidigare och sĂ„ Ă€r det roligt med Skirös tjejlag, berĂ€ttar hon.

I och med den geografiska placeringen Àr det naturligt att det blir Skirö som tar emot tjejerna som pluggar bandy pÄ riksidrottsgymnasiet. Men Àn har Lova Sund inte varit i kontakt med klubben.

– Det tar vi i höst. Nu vĂ€ntar jag pĂ„ antagningsbesked till sjĂ€lva linjen och ser vad det blir. Jag har sökt samhĂ€ll, men funderar mer och mer pĂ„ natur. Men bandyn har jag redan kommit in pĂ„, berĂ€ttar Lova Sund.

SÄ nÀr sommaren gÄr mot sitt liv rullar flyttlasset söderut, mot drömmen om att spela i landslaget.

– Jag Ă€r lite nervös, det Ă€r bĂ„de kul och lĂ€skigt att flytta hemifrĂ„n. Men jag hoppas att kunna utvecklas mer och jag kommer att ge 100 procent.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!