Hon började som dopningskontrollant. När sedan Riksidrottsförbundets antidopningorganisation behövde mer personal sökte hon jobbet. Det var för sju år sedan, och början på ett spännande jobb.
– I dag är vi 17 personer på kansliet och ytterligare 130 funktionärer som får uppdrag att göra dopningstester. Vi har en stor blandning av kompetenser, som jurister, poliser och medicinsk personal. Själv jobbar jag på kontrollenheten, säger Linn.
Hon har bland annat varit dopningkontrollant under skid-VM i Falun och European games, en form av europeiskt OS, i Minsk förra året. I sommar var hon uttagen som Sveriges representant vid Tokyo-OS.
– Det var jag och Peter Ström från Nyköping som skulle åka och jobba i ett internationellt team på 170 personer kring dopningskontrollerna, säger Linn.
– Jag har varit i Japan där fem gånger privat. Det här skulle bli mitt första OS.
Det var innan Coronaviruset förändrade världen – och sköt fram OS till 2021. Sommarens planer fick ställas om, men Linn är inte besviken.
– Vi som var uttagna i år får åka då. Så det ska verkligen bli spännande, säger Linn.
Innan dess ska den svenska antidopningsverksamheten förändras. Vid årsskiftet träder den internationella antidopningskommissionen Wadas nya krav – en så kallad internationell kod – i kraft. Det innebär att den svenska verksamheten lyfts ut ur RF och en fristående organisation ska skapas.
Diskussionen är inte ny, men beslutet har tagit tid.
– Kanske därför att det fungerat så bra. Vi har haft stort förtroende, och jag tror att vi fortfarande har det, inom idrottsrörelsen. Vi kanske har varit lite för duktiga i det sammanhanget och tyckt att "varför ska man ändra på något som fungerar bra?", säger Åke Andrén Sandberg som är läkare och ordförande i dopningkommissionen till TT.
Linn Gustafsson tycker det är rätt beslut.
– Vi lever i en internationell värld och med ett fristående antidopningsarbete tror jag att trovärdigheten för det vi gör kommer att öka ännu mer.
Den nya organisationen behåller namnet Svensk antidopning, men hur utformningen kommer att se ut blir klart först efter en dialog med regeringen.
– Allt är så nytt och jag vet inte vad det kommer att innebära för min egen del. Men det är ju det här jag vill jobba med så det är klart att jag hoppas få följa med, säger Linn.