Hon får förlängt sponsorkontrakt

Agnes Brandås, 17 år, får kommunalt stöd för sin tvååriga satsning mot VM.

Foto:

Sport2018-02-21 05:00

Förra veckan blev det klart att William Karlsson och Anton Isaksson skulle få sponsring av Katrineholms kommun och under tisdagen offentliggjordes det även att Agnes Brandås får förlängt sponsringskontrakt med kommunen.

– Vi har länge gett stöd åt föreningarna, men det är extra roligt när man kan stöda katrineholmarna som lyckas individuellt och kanske i lite mer udda sporter, säger kommunalråd Göran Dahlström (S).

Agnes Brandås fick förra året 5000 kronor i stöd av kommunen, men i samband med att platsen i landslaget och att hon också satsar på VM i speedski 2019 förlänger de nu kontraktet där sponsringen består av 15 000 kronor, två år i rad.

– Det känns jättekul, i och med att det inte riktigt finns några träningsmöjligheter på hemmaplan blir rese- och tävlingskostnaderna rätt höga. Så det kommer nog pengarna att gå till, berättar Agnes Brandås.

Hon har tidigare tävlat alpint för Båsenberga slalomklubb, men sadlade om förra året för att satsa på speedski – vilket hon (inte bokstavligen) föll för. Speedski är världens snabbaste ickemotordrivna sport och går ut på att komma upp i så höga hastigheter som möjligt på skidor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!