"Gubben" är optimist inför premiären

Klappat och klart för allsvensk premiär och KVBS tänker med ens visa att man ska tillhöra topp åtta serien.

KVBS-tränaren hyppas att laget redan i premiären mot Kungälv kan visa att laget har styrka för att vara bland de åtta bästa lagen i allsvenskan.

KVBS-tränaren hyppas att laget redan i premiären mot Kungälv kan visa att laget har styrka för att vara bland de åtta bästa lagen i allsvenskan.

Foto: Viktor Runsten

Sport2019-10-31 11:27

– Jag har spänt bågen inför säsongen och sagt att vi ska bli etablerade i allsvenskan och bästa sättet att visa att målsättningen är realistisk är att vinna premiären, säger KVBS tränare Roger "Gubben" Carlsson.

IFK Kungälv kommer till Backvallen på lördag.

– En motståndare som genomgått stora förändringar inför den här säsongen, noterar hemmatränaren.

Gästerna har bland annat tappat rutinerade anfallstrion, Mikael Lindberg, Lukas Persson och Ted Skoglund.

– Tre spelare som vi hade svårt att få stopp på förra säsongen, minns "Gubben".

– Men min respekt för Kungälv har jag kvar, inflikar han i nästa stund.

Att han förväntar sig en stabil hemmainsats poängterar han och ska målet om en seger infrias så är det ett starkt defensivt arbete ett krav.

– En starkt försvarsarbete är nyckeln till poäng och framgång och ska jag döma av våra träningsmatcher så är det just i defensiven som vi måste bli bättre.

Samtidigt så menar Roger Carlsson att allt tar sin tid, men han tycker sig ha märkt en klar förbättring i det defensiva jobbet i några av matcherna.

– När vi erövrar bollen så krävs det att första passningen blir perfekt. Tyvärr har vi haft brister i det avseendet under försäsongen men vi jobbar hårt för att komma till rätta med problemet, säger han.

Inför seriestarten noterar "Gubben" att det finns ett frågetecken i truppen.

– Kristoffer Konttori skadade ett finger i den internmatch som vi spelade i tisdags och det är oklart om han spela premiären.

Om "Kotten" tvingas avstå så har KVBS-tränaren två reservplaner som han funderar över.

– Det handlar om Lars Larsson och Viktor Gogman. Om Konttori inte kan medverka kommer någon av dessa båda att gå in på en backplats.

Skadan som Krstoffer Konttori drabbades av innebar att han fick sy ihop ett sår.

– Men så måste han tydligen ha fingret i ett utsträckt läge och det försvårar givetvis hans möjligheter att kunna spela, säger KVBS-tränaren.

Konttori återfinns dock i den preliminära premiärtrupp som KVBS-tränaren offentlliggjorde under torsdagen.

– Jag har nominerat 18 i truppen och hur det slutgiltiga laget kommer att formeras bestäms under matchdagen, säger "Gubben"

Truppen i sin helhet: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Lukas Palm, Kristoffer Konttori, Jimmy Jeschinsky, Joakim Olofsson, Viktor Nilsson, Robin Hellqvist, Jesper Ekström, Eric Lisell, Niklas Eriksson, Linus Doktare, Olle Ekholm, Emil Andersson, Lars Larsson, Marc Samuelsson, Viktor Gogman, Olle Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!