FBC-tränaren om derbyt: "En vinst mot KIB är inte viktigare än mot Trosa"

FBC:s tränare Mikaela Berglund såg lättad ut när den sista perioden blåstes av. Då hade hennes lag dels tagit ledningen, men också klarat av att hålla KIB borta trots att FBC bara hade tre spelare på planen.

Håkan Eriksson tyckte att det var roligt med derbyt, även om KIB förlorade.

Håkan Eriksson tyckte att det var roligt med derbyt, även om KIB förlorade.

Foto:

Sport2018-12-16 20:57

– Huh, det var tufft. 3–5 borde betyda mål, men för oss blir det ett tecken på att vi har ett bra grundspel i botten, säger hon om underläget i den sista perioden.

Matchbilden som var ovanligt jämn hade FBC Katrineholm räknat med.

– Vi förväntade oss inget annat. Men målmässigt är det jämnt i dag och KIB är farliga på kontringar, dock tycker jag att vi har kontrollen över spelet för det mesta, säger tränaren.

Vad betyder det för er att vinna den här matchen?

– Tabellmässigt betyder det att vi går in i serieledning och det känns väldigt skönt inför vilan innan nästa match i januari. Men med derbyt? Ja, det är klart att det är lite extra laddat, speciellt för spelarna. Men för oss är det inte det viktigaste att vinna över KIB. Vi vill etablera oss som en seriös innebandyklubb och ta oss så långt vi kan. Då är en vinst mot KIB inte viktigare än en vinst mot Trosa.

Vad gjorde ni bra i dag

– Vi håller oss till spelplanen och har tålamodet som krävs. När vi spelade sämre i dag var det för att vi stressade ifrån oss bollen lite, konstaterar Mikaela Berglund.

Hon berömmer laginsatsen men vill lyfta fyramålskytten Amandra Berglund lite högre, liksom Ida Andersson i försvaret och My Lundborg i målet.

Katrineholms innebandy hade med en hel ledarstab som denna match bestod av Johan Sundholm, Håkan Eriksson, Sussie Engberg och Joel Callhammar.

Matchcoachen Håkan Eriksson var nästan upprymd förlusten till trots.

– Det är kul, riktigt kul med derby. Roligt att se så mycket folk här. Jag är glad att det blev en schyst match, där det bara blev lite utvisningar mot slutet. Sedan är det positivt att vi har så många tjejer som vill spela innebandy, säger han och fortsätter:

– För innebandyns framtid är det guld. Även om det finns de som är ledsna i dag, så är det otroligt bra om vi även om fem år har två klubbar. Vem är vinnare eller förlorare då?

Lagets ständiga utveckling är det han vill lyfta som positivt ur matchen och förutom laginsatsen berömmer han målvakten Felicia Rask.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!