Ekbackskyrkans första vinst i tvåan

Ekbackskyrkan fick äntligen sin första vinst i division 2. På hemmaplan besegrade de Trosa/Edanö med 6–3.

Andreas Fredriksson i en tight situation där Trosa/Edanös målvakt precis lyckas rädda. Men nästa försök lyckades Fredriksson.  FOTO: TOMAS NILSSON

Sport2018-10-21 21:57

Det var två vinsthungriga lag som sammanstrålade under söndagskvällen i Vingåkers Sporthall. Ekbackskyrkan IBK tog emot Trosa/Edanö IBK, som precis som Vingåkerslaget förlorat sina tre första matcher. Och Ekbackskyrkan, som uttalat en målsättning om fler skott och på den vägen tre poäng, inledde den första perioden starkt.

Efter nio minuter satte de sitt första mål genom Martin Kristensson, assisterad av Niklas Grindberg. Bara två minuter senare satte Christoffer Eriksson Ekbackskyrkans andra mål efter en assist av Casper Bergström. Men sedan reducerade Trosa/Edanö med drygt fyra minuter kvar av första perioden.

Efter en kort paus dröjde det bara 28 sekunder innan Ekbackskyrkan hade återtagit kontrollen och utökat ledningen till 3–1. Målskytt var Casper Bergström, assisterad av Andreas Sjöberg. Vardera lag drar på sig en utvisning innan det är dags för nästa mål i minut elva, även detta från Ekbackskyrkan. Det är Martin Kristensson igen, som med hjälp av Jesper Dal gör 4–1. Det är också med det resultatet som den tredje perioden inleds.

Där tar Trosa/Edanö chansen och reducerar till 4–2 efter knappt tre minuter, men kort därpå gör Ekbackskyrkans Andreas Fredriksson 5–2 med assist av Martin Kristensson och då återstår en kvart av spelet. Tip minuter senare tar Martin Kristensson och sätter bollen i Trosa/Edanös nät och sätter därmed punkt för Ekbackskyrkans målfabrik. Trosa/Edanölyckas reducera med två minuter kvar av den sista perioden, men matchen slutar 6–3 till Ekbackskyrkan.

Hemmalagets tränare Jimmie Blomqvist Rosenberg:

– Det var skönt, de gjorde en hjälteinsats i 60 minuter. Det var glädje och pepp hela vägen och Sjöberg i mål är grym idag. Detta är de väl värda, nu är det underbar stämning.