Det var fullsatt på 35:e Bylecupen

I helgen var det dags för Marsjö/Byles traditionsenliga cup i inomhusfotboll.

Foto: Privat

Sport2018-02-26 17:30

– Det var riktigt roligt och full av folk, ja det var fullsatt! Det var säkert 250 åskådare utöver spelare, säger Jimmy Larsson, lagledare för Marsjö/Byle som anordnar cupen. …

Cupen, som spelades i söndags, blev den 35:e av sitt slag och traditionsenligt var det 12 deltagande lag. De delades in i tre grupper med fyra lag i varje, varav gruppvinnarna och den bästa tvåan gick vidare till slutspelet. Vinnare i sina grupper blev Hampetorp Odensbackens IF, Julita GoIF, Bie GoiF och Högsjö BK som skrällde genom att vinna mot fjolårets vinnare, Vingåkers IF, i den sista gruppspelsmatchen.

I den första seminfinalen spelade HoiF och Julita, varav Julita tog hem segern. I semifinal två möttes Högsjö och Bie, varav det sistnämnda laget blev segrare. Tredjeplatsen tog HoiF mot Högsjö.

Bie och Julita möttes alltså i finalen, som slutade 4–0 till Bie som därmed blev cupvinnare. Trots att det blev tungt för arrangörsklubben Marsjö/Byle, som förlorade två matcher och spelade oavgjort i en, var lagledaren Jimmy Larsson nöjd med evenemanget.

– Det flöt på, det var glada miner och inga skador. Slottshallen är svår och inte egentligen lämpad för inomhusfotboll, så man måste ge alla spelare en applåd för att de spelar schyst och anpassar sig till förutsättningarna, säger han.

Det delades även ut tre priser, till bästa back som blev Johannes Lundblad (Vingåkers IF), bästa målvakt till Alexander Holmqvist (Högsjö BK) och till bästa forward, Oskar Johansson (HOIF).

Speaker var, även det traditionsenligt, Leif Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!