Dennis Kernen blev 17:e bäst i världen

De ungerska paddlarna dominerade junior- och U23-VM i Rumänien, men förstaårsjunioren Dennis Kernen från Katrineholm fick ändå med sig fina prestationer från sitt livs andra VM.

Foto:

Sport2017-07-30 22:00

Den nyblivna 18-åringen från Nyköpings kanotklubb lyckades paddla sig till två B-finaler i juniorklassen i grenarna K1 500 och K1 1000 under sitt andra VM. De två åttondeplaceringarna i B-finalen innebär dubbla 17-placeringar i totalen, världmästerskapsplaceringar som kanotisten är nöjd med.

– Motståndet är stenhårt, jag möter ju dem bästa i hela världen och jag är ju bara inne på mitt första år som junior, så jag får ju komma tillbaka och köra i juniorklassen igen nästa år, säger Dennis Kernen.

Han kom tvåa i sina första heat i respektive grenar och presterade bra i semifinalerna där han placerade sig som trea och sexa, men det räckte inte till A-final.

– Det var tighta lopp och min målsättning var ju att ta mig till A-finalerna, men jag är ändå nöjd med hur det gått. Det har varit svåra förutsättningar att paddla i, vi har haft motvind vilket märks på allas tider, berättar katrineholmaren.

Nästa tävling för juniorpaddlaren är de Nordiska mästerskapen i Silkeborg den 5-6 augusti.

– Jag hoppas på medalj där, men jag möter ju bland annat danskarna som tagit medaljer under detta VM där så motståndet blir ändå tufft. Men det jag tar med mig från detta VM är att man trots stress och många andra medtävlande så ska man hålla sig till sin egen lopplan, säger Dennis Kernen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!