David Eriksson uttagen till distriktslags-SM

Den 16-årige innebandyspelaren David Eriksson från KIB:s juniorherrlag fick i måndags beskedet att han tagits ut till Sörmlandslaget som åker till distriktslags-SM den 3-6 januari 2019. Samma dag gjorde han även debut i A-laget.

Foto: Anki Gustafsson

Foto: Anki Gustafsson

Foto:

Sport2018-11-09 19:09

– Allt hände på samma dag, det känns skitbra faktiskt, jag hade inte förväntat mig det utan det kändes lite som 50/50. Vi har haft fyra träningar som de tog ut en såkallad breddtrupp ifrån och då var vi 33 spelare. Efter ytterligare två träningar och en träningsmatch så har de nu tagit ut själva SM-truppen, berättar David Eriksson.

Innebandyträningen har funnits med som rutin sedan David Eriksson, som i dag spelar som högerforward, var sex år gammal och målsättningen är att komma så långt som möjligt – och bli så bra som han kan. Att bli uttagen till distriktslaget är ett steg i rätt riktning.

– Det är det största jag varit med i hittills. Det är skönt när det man kämpar för ger resultat och SM är ju jättestort. Framförallt är det en bra utvecklingschans och en bra möjlighet att få ett ombyte, jag hoppas att få lära mig spela på ett annat sätt, utveckla min spelförståelse och bli ännu bättre.

Vilka styrkor har du som spelare?

– Jag är bra på dragskott och att hitta passningsmöjligheter, bland annat via diagonalen. Men jag hoppas på att bli ännu bättre på att hitta rätt lägen för att göra ännu bättre passningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!