Australiskt rugbyspel pausas för virustest

En match i den australiska rugbyligan NRL stoppades i sista stund på grund av coronaoro, rapporterar <a href="https://www.abc.net.au/news/2020-06-14/bulldogs-roosters-nrl-game-postponed-due-to-coronavirus/12353524?section=sport">ABC News</a>.

Den australiska rugbyligan NRL spelar sedan i slutet av maj sina matcher inför tomma läktare. Arkivbild.

Den australiska rugbyligan NRL spelar sedan i slutet av maj sina matcher inför tomma läktare. Arkivbild.

Foto: Scott Davis/AP/TT

Sport2020-06-14 04:15

Rugbylagen Canterbury Bulldogs och Sydney Roosters skulle ha mötts på söndagen, men matchen sköts upp till på måndag eftersom man ville testa en Bulldogsspelare för covid-19.

Spelaren har ett barn som går på en skola i Sydney där en person ur personalen testade positivt för covid-19 i lördags. Skolan är nu stängd och personal och elever har ombetts att isolera sig i två veckor.

– För att säkerställa att det inte finns någon risk alls kommer spelaren att testas i dag och spelet skjuts upp till i morgon för att säkerställa att testresultaten har kommit tillbaka, säger rugbyförbundets ordförande Peter V'landys.

NRL återupptog ligaspelet den 28 maj, men utan publik, efter ett uppehåll på två månader orsakat av coronapandemin. Det har spelats över 20 matcher sedan dess.

I veckan meddelade landets premiärminister Scott Morrison att flera delar av Australien från och med juli troligtvis kommer att kunna lätta på restriktioner till det som kallas fas tre. Fas tre innebär bland annat att sportevenemang får genomföras med publik under vissa förutsättningar.

Det är upp till delstaterna och territorierna själva att avgöra när fas tre ska börja gälla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!