Ännu en oönskad stolpe ut för DFK

En 0–7-förlust var inte alls det DFK Värmbol hade hoppats på i söndagens möte med Gideonsberg. Men så blev det.

19 maj 2019 21:30

Det var inte mycket som stämde för DFK som anlände till Solid Park Arena under söndagen. Med skador och sjukdom i laget som grundförutsättning var resultatet inte oväntat, även om hoppet om lite medvind och därmed seger fortfarande fanns.

– Vi har haft en riktigt tung dag med mycket krångel. Gideonsberg är bra och för att hota sådana här lag måste vi ha lite tur, vilket vi absolut inte har idag, säger DFK-tränaren Kent Lembke.

Målvakten Felicia Sedell fick lov att avbryta matchen direkt på grund av yrsel och med skador och frånvaro var truppen både ung och tunn.

– Det är svårt att berömma en massa spelare efter en sådan här match, men tjejerna gör det bästa utifrån sina förutsättningar. Wilma Malmsten sticker ut och likaså Fanny Holm. Ellen Seth gör också en viktig insats och ställer sig i kassen när Felicia klivit av.

I halvtid stod det 5­–0 till Gideonsberg.

– Då snackade vi om att vi i alla fall ska kunna se oss i spegeln efter matchen, för vi var riktigt dåliga i första halvlek. Och vi visar jävlar anamma och håller emot bättre i andra halvlek, så att det inte rinner iväg till exempel 10-0 istället.

Tre poäng är dock förhoppningen i nästa match. Då spelar de mot Norrby SK under Damfotbollens dag på Backavallen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hilda Djupenström