Försäljningen av Karlatornet skjuts upp

Beskedet om försäljningen fick byggkoncernen Sernekes aktie att rusa i januari. Men nu skjuts överenskommelsen om prestigebygget Karlatornet i Göteborg på framtiden.

25 mars 2020 08:31

Serneke hänvisar i ett pressmeddelande till det osäkra läget på den globala finansmarknaden på grund av coronapandemin.

"Den situation som uppstått i världen råder vi inte över och vi ser hur den globala oron drabbar bransch efter bransch med allvarliga konsekvenser, säger Ola Serneke, vd och koncernchef för Serneke Group, i ett pressmeddelande.

Försäljningen, där den globala investeringsjätten Oaktree Capital Management köper 80 procent av Karlatornet, skulle ha genomförts i dagarna. I och med att försäljningen skjuts upp drar Serneke även ner på aktiviteten vid byggplatsen på Lindholmen.

Samtidigt bekräftar Ole Serneke för P4 Göteborg att det är han som är köpare av den exklusiva lägenheten på 350 kvadratmeter som ligger allra högst upp i det 245 meter höga huset. Lägenheten innehåller elva rum med två privata takterrasser och utomhuspool.

Lägenheten såldes i mars 2018 för 66 miljoner kronor, men köparen har fram till nu varit anonym. Karlatornet ska, när det står klart, bli Nordens högsta hus.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT