Torshälla direkt flyttar in i Kvarnen

Nu i helgen flyttar kontaktcentret Torshälla direkt från Medborgarkontoret till Kvarnen.– En flytt som bland annat innebär längre öppettider, säger områdeschefen Ann-Sofie Zetterljung.

22 februari 2019 15:15

På kontaktcentret vill man gärna peka på att det finns fler fördelar med flytten, inte minst då att kontorets besökare kan passa på att uträtta flera ärenden samtidigt.

– Man kan passa på att besöka biblioteket samtidigt, säger platschefen Carin Lindblom.

När det gäller besökstiderna så utökas de. Stängt för lunch upphör från och med måndag, och samtidigt anpassar man sig till bibliotekets öppettider och har då måndagsöppet fram till och med klockan 19.

Och precis som tidigare besvaras frågor på två språk - svenska och finska även om man egentligen bara har garanterad täckning för finska under torsdagar.

I dag sysselsätter Torshälla direkt sex medarbetare, och man står beredda att besvara alla Torshällabornas samlade frågor rörande i stort sett all kommunal verksamhet.

I förlängningen ska flytten innebära en besparing.

– Det blir så i och med att antalet mantimmar blir mindre, säger områdeschefen Ann-Sofie Zetterljung, som pekar på att bibliotekets personal är beredda på att rycka in och stötta direktpersonalen om situationer uppstår där man är en person kort.

Själva flytten sker i helgen, och invigningen på måndag hoppas man sker i sällskap med många besökare, dukar upp med både kaffe och tårta, och laddar med tipspromenad för både äldre och yngre besökare och ballonger till de senare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa