Växande VVS-tjänsteföretag etablerar sig i Katrineholm

Vad gör man om flertalet av medarbetarna på kontoret bor i Katrineholm men arbetar i Norrköping? För vd:n Sofia Lundborg var det en självklarhet. Nu öppnas ett kontor i Katrineholm.

26 oktober 2018 12:10

Det är inte en ny rörfirma som har öppnat utan ett konstruktionsföretag som har flyttat in i Koneos gamla lokaler på Starrvägen i Katrineholm.

VVS-tjänst Sverige AB tillhandahåller konsulttjänster, vilket innebär att man utför kostnadsberäkningar och konstruktioner inom VVS. Företaget har i dag kontor i Norrköping, Växjö, Katrineholm samt Kristianstad.

Företagets vd Sofia Lundborg berättar expansionsplaner finns och att det är i Stockholmsområdet och söderut man vill etablera sig.

– Vi ser gärna att vi får in yngre medarbetare och har rekryterat från bland annat IUC i Katrineholm. IUC är en av anledningarna till att vi har många medarbetare från orten. De yngre medarbetarna är mer bekanta att arbeta med nya dataprogram och vi jobbar i tredimensionella program och är även på väg in med den virtuella tekniken, säger Sofia Lundborg.

Inriktningen för konstruktörerna är större komplicerade byggprojekt, till exempel Duvegården i Katrineholm. Med Norrköpings kommun har VVS-tjänst ramavtal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Nilsson

Ämnen du kan följa