De senaste tio åren har trettondagsafton också varit premiärdag för Katrineholmsrevyn. I år har revygänget firat jul och nyår i lugn och ro, och ägnade söndagen åt att repetera. Premiär är det torsdag den 23 januari.

– Vi har bytt lokal och är i Safiren. Deras trettondagsdans är inget man flyttar på, säger Cissi Brunosson som regisserar föreställningen.

– Som gäst kan man köpa matbiljett och äta innan föreställningen. Eller en vanlig biljett och bli insläppt till föreställningen, säger koreograf Cia Ronach.

Artikelbild

| En konsult från Stockholm vill ändra på biblioteket. Bollhav i stället för tråkiga böcker väcker frågor hos personalen.

Årets föreställning heter den "Den nya eran 2020" och bjuder på lite gladare tonarter enligt Cia Ronach.

Söndagens repetition är den första genomköraren av hela föreställningen.

– Vi går igenom hela programmet, ser var det brister, provar kläder och rekvisita, säger Brunosson.

I vanlig ordning varvas sång- och dansnummer under två akter. De lokala inslagen bjuder på bland annat gerillakonst, Morgonsoffan, hål i gatan, och en rappande skolpolitiker.

Artikelbild

| Hål i gatan handlar ett av Katrineholmsrevyns nummer om.

Vid åtta speltillfällen under tre helger kommer Katrineholmsrevyn att sätta upp "Den nya eran 2020".

– Vi har hittat rätt folk med rätt kompetens och det gör att det lyfter. Det är roligt, snyggt och proffsigt, säger Brunosson.

Artikelbild

| Sketcher varvas med sång och dans.

Förra året såg 3 200 personer Katrineholmsrevyn. I år siktar man på 4 000. 

– De sista föreställningarna är nästan slutsålda, men det finns gott om platser kvar till de första föreställningarna. Vi är svinbra och taggade från början, utlovar Cissi Brunosson.